Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Πύρινα οδοφράγματα, χημικά και μολότοφ κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Πύρινα οδοφράγματα, χημικά και μολότοφ κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Ένταση με χημικά και μολότοφ το μεσημέρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Οδοφράγματα με φλεγόμενους κάδους και μολότοφ στη Στουρνάρη έξω από το Πολυτεχνείο σε ώρα αιχμής μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους, πέταξαν πέτρες και μολότοφ, μπήκαν μέσα στο Πολυτεχνείο.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη μετά το συλλαλητήριο.

Βόμβες μολότοφ και πέτρες εκτοξεύθηκαν από ομάδα περίπου 30 ατόμων στους αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο όπου κατέληξε η πορεία.

Με χημικά και κρότου λάμψης απάντησαν οι δυνάμεις της αστυνομίας που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στο campus του πανεπιστημίου για τον εντοπισμό των κουκουλοφόρων.

Στους δρόμους φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Μαθητές φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη άλλες μεγάλες πόλεις κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Fake news χαρακτήρισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για υποχρηματοδότηση και απαξίωση των δημόσιων ΑΕΙ, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ισχυροποιεί τα δημόσια πανεπιστήμια.

«Η χρηματοδότηση που δίνεται φέτος για το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι πολύ μεγάλη και ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ανακριβείς, φανταστικά σενάρια και fake news οι κατηγορίες για υποβάθμιση».

Μαθητές και φοιτητές δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα