Ιεροί κραδασμοί για τα ομόφυλα ζευγάρια: Πιέζουν τον Ιερώνυμο για έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας – Όλο το παρασκήνιο

Ιεροί κραδασμοί για τα ομόφυλα ζευγάρια: Πιέζουν τον Ιερώνυμο για έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας – Όλο το παρασκήνιο

Η απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει ο ίδιος διευκρινίσεις μέσω συνέντευξής του στην ΕΡΤ για τον κυβερνητικό σχεδιασμό σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια σήμανε αυτομάτως μια επιχείρηση ενεργοποίησης διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα σε Μαξίμου και Εκκλησία.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε έριξε και δημόσια «γέφυρες» προαναγγέλλοντας διάλογο με την εκκλησία και ότι θα ακουστούν «με σεβασμό» οι απόψεις, γνωρίζοντας εξαρχής τις διαφωνίες της Ιεραρχίας. Όσο και αν όλες τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρξαν ούτε επιβεβαιώσεις ούτε όμως διαψεύσεις σχετικά με τον προγραμματισμό ή μη και μιας δια ζώσης συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, χθες πληροφορίες έκαναν λόγο για μυστική επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αρχιεπισκοπή προ ημερών και μακριά από τα φώτα.

 Οι σχετικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονταν χθες από πηγές της κυβέρνησης αφού οι ίδιοι έκαναν λόγο για συνάντηση των δύο όχι τώρα, αλλά στις 8 Ιανουαρίου και όχι ακριβώς πάνω στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών- εξάλλου το θέμα τότε υπήρχε αλλά όχι ακόμα στον δημόσιο διάλογο.  

Η συνάντηση έγινε με θέματα τη φοιτητική στέγη, την υπογεννητικότητα αλλά και τη στέγη για νέα ζευγάρια. Έτσι και αλλιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί την τήρηση ισορροπιών με την Εκκλησία ενώ διατυπώνει σαφώς τη θέση του για προσέγγιση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια από τη σκοπιά της «δικαιοσύνης» και της «άρσης διακρίσεων» για τα παιδιά.

Ταυτόχρονα ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει ενοχλημένος με την τεκνοθεσία αλλά, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δέχεται και πιέσεις να εκφραστεί πιο καθαρά η αρνητική θέση της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, Θεολόγος ζήτησε νέα σύγκληση της Ιεράς Συνόδου, ενώ σε καθημερινή βάση πλέον όλο και περισσότεροι ιεράρχες τοποθετούνται δημόσια εναντίον της επικείμενης ρύθμισης, με πιο αιχμηρή την παρέμβαση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου , Ιερώνυμου ο οποίος χαρακτήρισε τον γάμο «κερκόπορτα για την τεκνοθεσία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα