Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Έκλεισαν η Πατησίων και σταθμοί του μετρό ενόψει της πορείας

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Έκλεισαν η Πατησίων και σταθμοί του μετρό ενόψει της πορείας

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του εκπαιδευτικού ιδρύματος έκλεισαν για την εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών που έχει προγραμματιστεί για τις 14:00, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσει η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Αυτή την ώρα έχει κλείσει η οδός Πατησίων, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων, προσήλθαν μαζικά από το πρωί σήμερα στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου και άφησαν μερικά λουλούδια, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους φοιτητές, που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην Χούντα των Συνταγματαρχών.

Εκατοντάδες πολίτες, οικογένειες με μικρά παιδιά, μπήκαν στο προαύλιο του εκπαιδευτικού ιδρύματος και εναπόθεσαν γαρίφαλα και στεφάνια πάνω στην χτυπημένη από τα τανκς πόρτα και το μνημείο των φοιτητών, που έχασαν τη ζωή τους.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιούνται ειρηνικά, χωρίς να προκληθούν εντάσεις. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Επί ποδός 5.500 αστυνομικοί – Ελικόπτερα, drones, Αίαντες και ΕΚΑΜ
Σε υψηλή επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία ενόψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκτιμάται ότι 5.500 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας, ενώ ελικόπτερα και drones από αέρος θα μεταδίδουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι «Αίαντες» και ομάδες της ΕΚΑΜ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο έξω από την αμερικανική πρεσβεία, όπου θα καταλήξει η μεγάλη πορεία, όσο και έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε δύναμη της ΟΠΚΕ στην Ναυαρίνου. Ένας αστυνομικός υπέστη έγκαυμα στο χέρι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο 401 για τις πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα