«Κάψτους ρε»: Ακροδεξιοί έριξαν βενζίνη σε βαγόνι του ΗΣΑΠ γεμάτο με κόσμο στο Μοναστηράκι

«Κάψτους ρε»: Ακροδεξιοί έριξαν βενζίνη σε βαγόνι του ΗΣΑΠ γεμάτο με κόσμο στο Μοναστηράκι

Σοκαριστικές εικόνες καταγράφηκαν το βράδυ της Τετάρτης (1/11) στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, με πρωταγωνιστές ομάδα ακροδεξιών.Συγκεκριμένα, ακροδεξιοί αρχικά επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρέθηκαν μπροστά τους και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με άτομα που συμμετείχαν στην προηγηθείσα αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο.

Μάλιστα, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ένα μέλος της ακροδεξιάς ομάδας ξεκίνησε να ρίχνει βενζίνη μέσα στο βαγόνι, ενώ ένας άλλος φώναζε «κάψτους ρε!»

Σε άλλο βίντεο κρανοφόροι και κουκουλοφόροι και από τις δύο ομάδες ακούγονται να ανταλλάσσουν ύβρεις και χτυπήματα με καδρόνια, αυτοσχέδιες ασπίδες και άλλα αντικείμενα.

 

 

 

Συνολικά η Αστυνομία προχώρησε σε 60 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ απελάθηκαν και 21 Ιταλοί ακροδεξιοί, που είχαν έρθει αεροπορικώς στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ αναφέρει πως υπάρχει κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση για τις ενέργειες των αστυνομικών στην πλατεία Βικτωρίας, μετά από βίντεο που τους δείχνει να χτυπούν αντιεξουσιαστή που είχαν ακινητοποιήσει και ήταν πεσμένος κάτω.

 

«Σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα