Γάζα: Άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα – Πέρασαν οι πρώτοι Παλαιστίνιοι τραυματίες

Γάζα: Άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα – Πέρασαν οι πρώτοι Παλαιστίνιοι τραυματίες

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα και η ισοπέδωση της Γάζας, αφού το Ισραήλ κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις μέσα στη Λωρίδα.

Πάνω από 8.500 είναι οι νεκροί στον πολιορκημένο θύλακα μετά από 26 ημέρες ολέθρου, ενώ κόπηκαν και πάλι οι τηλεπικοινωνίες, ωστόσο λίγη ώρα νωρίτερα αποκαταστάθηκαν.

Οι νεκροί αυξάνονται διαρκώς, ενώ το χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό στη Τζαμπάλια κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες, χωρίς ακόμη να υπάρχει τελικός απολογισμός.

Την ίδια ώρα, η Δυτική Όχθη «βράζει» αφού το Ισραήλ πραγματοποιεί και εκεί συνεχείς επιδρομές, με νεκρούς, τραυματίες και πολλές συλλήψεις.

Χλιαρή παραμένει η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Το πέρασμα της Ράφα που άνοιξε το πρωί της Τετάρτης έκλεισε το απόγευμα. Πέρασαν συνολικά 400 άτομα.

Για το γεγονός ότι οι ισραηλινοί έχουν κόψει το πέρασμα στη Ράφα μίλησε ο κ. Μπαλτζώης.

«Η περιοχή αυτή έχει ακόμα αμάχους, οι Ισραηλινοί ελέγχουν την Γάζα, και τον έναν από τους 2 κεντρικούς δρόμους, πλήρως, άρα, η Γάζα είναι αποκομμένη στα δύο. Η Χαμάς έχει τακτική να κρατά τον άμαχο πληθυσμό κι να τον χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα. Αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Στην πόλη της Γάζας είναι ακόμα 250.000-300.000 άτομα. Από την άλλη πλευρά το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχει δηλώσει πως αυτή η περιοχή είναι περιοχή επιχειρήσεων και δεν θα πρέπει να υπάρχον άμαχοι. Στη Τζαμπάγια ισχυρίζονται πως υπήρχαν από κάτω στρατηγεία της Χαμάς», είπε αρχικά.

«Η Χαμάς έχει βγει από τη μεγάλη μήτρα των Αδελφών Μουσουλμάνων, όπως όλες οι εξτρεμιστικές οργανώσεις. Ο Λίβανος ήταν μία υπέροχη χώρα και πλέον έχει διαλυθεί», συμπλήρωσε ο κ. Μπαλτζώης.

Για την Δυτική Όχθη τόνισε πως, «έχει αρκετές ομάδες που πρόκεινται προς τη Χαμάς και είχαμε πολλές εντάσεις. Είχαν υποτιμήσει τη Χαμάς και είχαν συγκεντρώσει την προσοχή τους στην Δυτική Όχθη. Θα πρέπει να κάνουν συμφωνίες για να τελειώσει αυτό το κακό και να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Θα πρέπει να φύγουν από τη Δυτική Όχθη οι εβραϊκοί οικισμοί. Και οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να αλλάξουν ηγεσίες».

«Εκτιμώ ότι δεν θα εμπλακεί το Ιράν, η Ιορδανία ή τα άλλα κράτη που συνορεύουν με το Ισραήλ, δεν τους συμφέρει. Εκτιμώ ότι θα περιοριστεί στη Γάζα η επιχείρηση, αυτό είναι το καλό σενάριο», κατέληξε ο κ. Μπαλτζώης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα