Λούτσα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε το μακελειό με τους έξι νεκρούς - Δύο συλλήψεις

Λούτσα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε το μακελειό με τους έξι νεκρούς - Δύο συλλήψεις

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία, το μακελειό στη Λούτσα με τους 6 νεκρούς Τούρκους και οι 2 από τους 3 δράστες - εκτελεστές βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι δράστες είναι τουρκικής καταγωγής που διέμεναν στη χώρα μας και είναι γνωστοί στις ελληνικές Αρχές.

Σε λιγότερο από ένα μήνα η ελληνική αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει και να συλλάβει δύο από τους τουλάχιστον τρεις δράστες  του ασύλληπτου μακελειού με τους 6 νεκρούς στη Λούτσα το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι δράστες  που συνελήφθησαν είναι Τούρκοι στην καταγωγή, όπως και τα θύματα. Πρόκειται για έναν 28χρονο και έναν 32χρονο που έχουν πάρει πολιτικό άσυλο και τα τελευταία χρόνια διαμένουν στην Ελλάδα.

«Οι κατηγορούμενοι στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί – κατά περίπτωση – για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και περί αλλοδαπών», δήλωσε ο ταξίαρχος και διευθυντής διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ιωάννης Σκούρας.

Στο χώρο του εγκλήματος εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, 2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και 5 παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου.

Και τα έξι θύματα δέχθηκαν τουλάχιστον έναν πυροβολισμό στο κεφάλι ως χαριστική βολή.

Ο κρυφός ρόλος του 32χρονου

Ο 32χρονος κατηγορούμενος φαίνεται πως ήταν μέλος της ίδιας οργάνωσης που ανήκαν και τα έξι θύματα.

Ήταν ο σύνδεσμος τους στην Ελλάδα και θα τους βοηθούσε να διαφύγουν στην Ιταλία. Όπως προέκυψε από την έρευνα όμως, ο ρόλος του ήταν διπλός, καθώς ήταν ο κεντρικός σχεδιαστής της εκτέλεσης τους.

Κατάφερε να τους πείσει, προκειμένου να τους μεταφέρει ο ίδιος με ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο.

Τους είπε ότι η απόσταση είναι μικρή και ότι θα στριμωχτούν για λίγο μέχρι να φθάσουν. Αντί για το αεροδρόμιο όμως, τους οδήγησε στην ενέδρα που τους είχε στήσει.

Εκεί τον περίμεναν οι συνεργοί του. Μάλιστα τον 28χρονο συγκατηγορούμενο του, τον είχε αφήσει νωρίτερα στο σημείο της εκτέλεσης, αφού πρώτα είχαν εποπτεύσει μαζί τον χώρο.

«Κοινό χαρακτηριστικό κατά τον εντοπισμό και των δύο κατηγορούμενων ήταν ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια, τα οποία φορούσαν κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Συγχαίρω όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαρκή αποτελεσματικότητά του, μέσω της οποίας εκπέμπεται το ηχηρό μήνυμα ότι καμία εγκληματική δραστηριότητα από δίκτυα διεθνή ή εγχώρια δεν μένει ανεξιχνίαστη και οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Εντοπίστηκε την Τρίτη στον Άγιο Δημήτριο

Ο 32χρονος συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά το μακελειό και ενώ προσπαθούσε να διαφύγει σε νησιωτική περιοχή της χώρας.

Ο 28χρονος εντοπίστηκε την Τρίτη σε οικία που διέμενε στον Άγιο Δημήτριο, στο σπίτι του οποίου επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ρούχα και παπούτσια, τα οποία φορούσε το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τις συλλήψεις είχε προαναγγείλει με δημοσίευμα της η εφημερίδα «Τα Νέα» πριν από λίγες ημέρες.

Και οι δύο αρνούνται τα πάντα, ενώ από τις Αρχές αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Το αποκαλυπτικό SMS

Όπως όλα δείχνουν, ένα SMS ήταν εκείνο που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ένα SMS στο κινητό του 32χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από εκείνο το μήνυμα προκύπτει πως ο 32χρονος είπε στα έξι θύματα «θα στριμωχτούμε στο αυτοκίνητο και θα οδηγήσω εγώ» ενώ μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αποτυπώματά του.

Όπως όλα δείχνουν αυτός ήταν και ο άνθρωπος που τους έστησε παγίδα, οδηγώντας τους στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν, ενώ είχε υποδείξει το σημείο στους δύο συνεργάτες του, με σκοπό να στήσει ενέδρα στα έξι θύματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν απλώς πληροφοριοδότης και οργανωτής αλλά προχώρησε και στην εκτέλεση καθώς άρχισε να πυροβολεί και ο ίδιος όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο.

Αφού τους σκότωσε πήγε προς το σπίτι του στη Λούτσα, όπου είδε αστυνομικούς, πανικοβλήθηκε και μάζεψε γρήγορα τα ρούχα ώστε να κατευθυνθεί προς το «Ελ. Βενιζέλος».

Απενεργοποίησε τα κινητά του αλλά είχε ξεχάσει πως σε κάποιο από τα ρούχα του είχε αφήσει σφαίρες, τις οποίες εντόπισαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα