Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβίου - Δείτε τις περιοχές

Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβίου - Δείτε τις περιοχές

Κλειστά θα είναι τα σχολεία τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας Elias που σαρώνει τη χώρα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό κλειστές θα μείνουν και οι σχολικές μονάδες στο Ξυλόκαστρο.Ειδικότερα, κλειστά για τουλάχιστον άλλες τρεις μέρες θα μείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας. Μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, αλλά όχι σε όλα τα σχολεία.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τα κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής και όπως έγινε γνωστό τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν έως την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, όμως τα παιδιά θα κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Από την τηλεκπαίδευση εξαιρούνται τα σχολεία των δήμων και των περιοχών: Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης.

Παράλληλα, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Δημάρχου Βλάση Τσιώτου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 
Επίσης και στη Λαμία τα σχολεία θα είναι κλειστά μετά από απόφαση του δήμου. Ειδικότερα, λόγω πιθανότητας προκλήσεως έντονων καιρικών φαινομένων και της ενδεχόμενης αδυναμίας μετακινήσεως μαθητών και εκπαιδευτικών, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, δεν θα λειτουργήσουν οι εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ.

Παράλληλα και στη Στυλίδα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία την Τρίτη και την Τετάρτη μετά από απόφαση της δημάρχου Βιργινίας Στεργίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα