Θεσσαλία: Φόβος και αγωνία για πλημμύρες από το νέο κύμα κακοκαιρίας - Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

Θεσσαλία: Φόβος και αγωνία για πλημμύρες από το νέο κύμα κακοκαιρίας - Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

Αγωνιούν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ενόψει της νέας κακοκαιρίας με τους κατοίκους να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να θωρακιστούν και να μην κινδυνεύσουν και πάλι. 

Αντιμέτωποι με έναν νέο εφιάλτη αυτόν της ολικής καταστροφής, βρίσκονται σε διάστημα 15 ημερών, οι κάτοικοι του Θεσσαλικού κάμπου.

Μάχη με τον χρόνο ώστε να προλάβουν να επιδιορθωθούν όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερα από τα αναχώματα του θεσσαλικού κάμπου τα οποία κατέρρευσαν με το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας δίνουν οι κάτοικοι των περιοχών που βυθίστηκαν κάτω από τεράστιους όγκους νερών στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Η νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα, αναμένεται να έχει διάρκεια έως την Πέμπτη.

Ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα θα πλήξουν τις περιοχές της Θεσσαλίας, της Στέρεας Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Στο Βλοχό οι κάτοικοι ακόμη μετρούν τις πληγές τους, τονίζοντας πως είναι αβοήθητοι εδώ και 20 ημέρες.

Οι πρόεδροι των χωριών του Βλοχού Καρδίτσας και του Κρεμμυδιού Τρικάλων, όπου το ύψος του νερού ξεπέρασε ακόμη και τα τρία μέτρα, καταγγέλλουν ότι τόσες ημέρες μετα το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel δεν έχει γίνει καμία εργασία επιδιόρθωσης των υποδομών και πλέον ο κίνδυνος για να πλημμυρίσουν ξανά με τις νέες καταιγίδες είναι δυστυχώς πολύ μεγάλος.

Με λάστιχα και σκούπες στα χέρια οι κάτοικοι προσπαθούν ακόμη και τώρα να απομακρύνουν τις λάσπες μέσα από τα σπίτια τους, ενώ ήδη προετοιμάζονται να κοιμηθούν στα διώροφα σπίτια της περιοχής καθώς φοβούνται πως θα ζήσουν τον ίδιο υγρό εφιάλτη μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες.

Στη Θεσσαλία έχει ήδη σημάνει συναγερμός και γι’ αυτό έχουν φτάσει στην περιοχή 1600 αστυνομικοί, 650 πυροσβέστες και 70 στελέχη της Ζ ΕΜΑΚ.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Πότε και σε ποιες περιοχές της Θεσσαλίας θα «χτυπήσουν» τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι πολίτες είναι σε κατάσταση συναγερμού λόγω της νέας κακοκαιρίας.

Άστατος θα είναι ο καιρός όλη την εβδομάδα, και συγκεκριμένα προβλέπεται:

-Έως την Τετάρτη θα παρουσιαστούν τα πιο έντονα φαινόμενα

-Πέμπτη – Παρασκευή, πιο ήπιες βροχές και καταιγίδες

-Πτώση της θερμοκρασίας κατά 5°C – 7°C

-Χωρίς προβλήματα στις θάλασσες, 7-8 bf μόνο στο Βόρειο Αιγαίο

-Τα εκτιμώμενα ύψη βροχής ανά μέρος είναι: Λάρισα> 80 χλστ., Πήλιο> 200 χλστ., Λαμία> 200 χλστ., Τρίκαλα> 300 χλστ. και Καρδίτσα> 300 χλστ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα