Blue Horizon: «Πνιγόταν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» λέει ο καβοδέτης - Λύτρας: «Πήγαν να κουκουλώσουν το θέμα»

Blue Horizon: «Πνιγόταν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» λέει ο καβοδέτης - Λύτρας: «Πήγαν να κουκουλώσουν το θέμα»

«Άμα βλέπεις αυτά τα πράγματα, πως να μην σοκαριστείς δηλαδή; Πνίγεται ο άνθρωπος και εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ δεν ήμουν εκεί εκείνη τη στιγμή που έπεσε. Εγώ πήγα όταν ήταν νεκρός», δήλωσε ο καβοδέτης για όσα είδε αφού ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα αφού τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη.

 
Ο ίδιος ανέφερε στo Μega και το Live news πως πέρασε μπροστά από τον καταπέλτη του Blue Horizon για να πάει να λύσει τους κάβους του διπλανού πλοίου που έφευγε. Ακόμη ισχυρίστηκε ότι δεν είδε ακριβώς τι είχε γίνει, ωστόσο είδε τον Αντώνη νεκρό στη θάλασσα και κανέναν να μη σπεύδει σε βοήθεια.

 
«Ήταν εκεί ένας πράκτορας, αυτός μίλαγε στο τηλέφωνο. Από αυτόν έμαθα ότι έχει πέσει άνθρωπος στο νερό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν η πρώτη φορά. Άμα βλέπεις αυτά τα πράγματα, πως να μην σοκαριστείς δηλαδή; Πνίγεται ο άνθρωπος και εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ δεν ήμουν εκεί εκείνη τη στιγμή που έπεσε. Εγώ πήγα όταν ήταν νεκρός», δήλωσε. 

Απόστολος Λύτρας: «Θεωρώ πως πήγαν να κουκουλώσουν το θέμα»
Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη, την περασμένη Παρασκευή προχώρησε σε μία αποκάλυψη, η οποία τελικά επιβεβαιώθηκε.
Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Λύτρας είχε πει πως στο βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της δολοφονίας, φαίνονται συνολικά πέντε άτομα να βρίσκονται στο σημείο και απλώς να κοιτούν.

«Σας είχα πει πως στο βίντεο γίνονται 5 άτομα να κοιτάνε και κάποιοι από αυτούς δεν είναι κατηγορούμενοι. Θεωρώ πως πήγαν να κουκουλώσουν το όλο θέμα. Γι’ αυτό και το πλοίο έφυγε. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση να φύγει ένα πλοίο και να επιστρέψει μετά από 45 λεπτά όταν από εισαγγελική καταγγελία. Ο καπετάνιος έχει την ευθύνη όλων και είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τις κάμερες. Από αυτό που έχω πληροφορηθεί σε ηχητικό ντοκουμέντο του λέει ο ύπαρχος “μπλέξαμε”. Άρα γνώριζε», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν μάρτυρες που πήγαν να τον βρουν στη γέφυρα και δεν τους άνοιγε την πόρτα. Εγώ είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει δίωξη και για τους λιμενικούς. Ούτε καν ενημέρωσαν ούτε πέταξαν ένα σωσίβιο. Τίποτα απολύτως. Πέντε άνθρωποι ήταν εκεί και προφανώς μετά από συνεννόηση, έφυγε το πλοίο. Εάν δεν υπήρχε το βίντεο θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα