Νέες ταυτότητες: Οδηγίες για την έκδοση τους – Τι θα συμβεί με τις παλιές

Νέες ταυτότητες: Οδηγίες για την έκδοση τους – Τι θα συμβεί με τις παλιές

Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων είναι ένα θέμα που στη δημόσια συζήτηση είναι πολύ ψηλά στην «ατζέντα», καθώς ένα μέρος της κοινωνίας αντιμετωπίζει με καχυποψία τα νέα Δελτία Ταυτότητας υιοθετώντας παράλληλα το κάθε λογής σενάριο συνωμοσιολογίας που ακούγεται στην τηλεόραση ή γράφεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στο πλαίσιο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου θα ενημερώσει για την πορεία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η διαδικασία έκδοσης των νέων Δελτίων Ταυτότητας θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου.

«Λήγουν» οι παλαιές ταυτότητες
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως τα σημερινά Δελτία Ταυτότητας, ακόμη και αυτά που εκδίδονται αυτές τις ημέρες θα έχουν ισχύ έως τον Αύγουστο του 2026 ως εκ τούτου μάλλον χωρίς κάποιο ουσιαστικό όφελος ταλαιπωρούνται, τόσο οι πολίτες, όσο και τα όργανα της τάξης που έχουν επιφορτιστεί το βάρος αυτής της διαδικασίας.

«Σύμμαχος» το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
Όσον αφορά τη διαδικασία έκδοσης, αναμένεται να ακολουθηθεί διαδικασία ανάλογη με τα εμβόλια, καθώς σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ετοιμάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί πλατφόρμα στην οποία ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov.

Ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση, θα ορίζεται ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας, ενώ το κόστος θα ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα