Άλκης Καμπανός: Συγκλονίζουν οι γονείς του – Δε γυρίζει πίσω

Άλκης Καμπανός: Συγκλονίζουν οι γονείς του – Δε γυρίζει πίσω

Δεν απαλύνεται ο πόνος των γονέων του δολοφονημένου 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού από την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκαν ομόφωνα οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του.

«Δε γυρίζει πίσω»

12 Ιουλίου. Οι γονείς του Άλκη Καμπανού ακούν την απόφαση του δικαστηρίου που κρίνει ένοχους για τη δολοφονία του γιου τους και τους 12 νεαρούς που συμμετείχαν στην άνανδρη δολοφονική επίθεση εναντίον του.

Νιώθουν ότι ο γιος τους δικαιώθηκε, δε θα επιστρέψει όμως πίσω ποτέ.

«Ήθελα να μάθω γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Αλλά δυστυχώς δεν εισέπραξα καμία απάντηση. Από την πλευρά των καταδικασθέντων μία σκέτη συγγνώμη, χωρίς καμία ενσυναίσθηση ή κάποιο ίχνος μεταμέλειας. Για μένα ήταν μια ηθική δικαίωση αλλά ο Άλκης δε θα ξαναγυρίσει πίσω», λέει η μητέρα του.

«Περισσότερο ένοχους θεωρώ τους γονείς οι οποίοι έπρεπε να δώσουν στα παιδιά τους ηθική διαπαιδαγώγηση. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν στα κλαμπ τα οργανωμένα με μαχαίρια και λοστάρια και να μην το ξέρουν οι γονείς. Και αν δεν το ήξεραν, είναι δύο φορές πιο ένοχοι», σημειώνει ο πατέρας του.

Για τους γονείς του Άλκη ο χρόνος σταμάτησε την πρώτη Φεβρουαρίου του 2022, τη  μοιραία εκείνη νύχτα που έμαθαν ότι ο γιος του ήταν νεκρός μετά από την άγρια επίθεση που δέχθηκε από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, όπως περιέγραψαν σε συνέντευξή τους.

«Δέχθηκα τηλεφώνημα από τον αδερφό μου. Ήταν μία κραυγή του αδερφού μου ότι σκότωσαν τον Άλκη. Διπλώθηκα κάτω από τον πόνο, το κλάμα και την οδύνη. Πηγαίνοντας στον δρόμο ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου», λέει ο πατέρας του.

«Εγώ ως μάνα είπα ότι αποκλείεται να είναι το δικό μου παιδί, γιατί ήταν ένα παιδί που δεν έμπλεκε σε καβγάδες», αναφέρει η μητέρα του.

Τα λόγια του πατέρα για τους δράστες συγκλονίζουν.

«Λυπάμαι που δεν γνώρισαν τον Άλκη. Θα γινόταν ο καλύτερος φίλος τους. Μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη στο μνήμα του Άλκη και σίγουρα θα τη δεχθεί».

Ευχή τους ο Άλκης να ήταν το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα