Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Αγώνας δρόμου για την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Αγώνας δρόμου για την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βοιωτία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων, κοντά στα όρια με την Αττική.

Στην περιοχή επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης τη φωτιάς στην Πάρνηθα.

Δυνάμεις από την Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, καθώς και δυνάμεις του στρατού μετακινούνται προς τα Δερβενοχώρια για να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν. 

Παράλληλα, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους λόγω της πυρκαγιάς 
  
Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα

-Στην οδό Φυλής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλείστων
-Στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ

Αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων: Δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός από την πυρκαγιά – Θα καταφέρουμε να την περιορίσουμε

«Είναι μεγάλη η φωτιά, έχει πάρα πολύ δυνατούς ανέμους, αλλά δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός, κανένα σπίτι, κανένας άνθρωπος. Η φωτιά είναι μακριά από την Πάρνηθα, κατευθύνεται προς τη Μάνδρα. Επιχειρούν 8 αεροπλάνα που κάνουν ρίψεις καθώς και πεζοπόρα τμήματα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια» δήλωσε για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τανάγρας Σπύρος Σταμάτης.

Ο κ. Σταμάτης φάνηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. «Αν κόψει λίγο ο αέρας, θα την περιορίσουμε. Είμαστε σε καλή φάση» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα