Άρτα: Το βρέφος θα βαφτιστεί πριν την κηδεία του

Άρτα: Το βρέφος θα βαφτιστεί πριν την κηδεία του

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Άρτας αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο από τον τραγικό θάνατο του μόλις 5,5 μηνών μωρού που ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε γνωστή μετά τη διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής, το μωρό πέθανε από ασφυκτικό θάνατο, αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο,, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, δωρεά του γραφείου τελετών.

Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί -κάτι που δεν έχει γίνει- και για αυτό πριν από την κηδεία θα προηγηθεί η βάφτιση.

Το βρέφος θα βαφτιστεί Λυδία - Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας. Τονίζεται ότι δεν μπορεί να γίνει αεροβάπτισμα, όποτε η διαδικασία θα γίνει κανονικά.

Η διαδικασία βάση της εκκλησίας, δεν επιτρέπει βάφτιση όταν κάποιος είναι νεκρός. Όποτε στην ουσία θα διαβαστεί μια ευχή με το όνομα που θα πάρει το μικρό κοριτσάκι.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα