Πάσχα: Κρίσιμη η κατάσταση του 27χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδες - Η κατάσταση της υγείας των παιδιών

Πάσχα: Κρίσιμη η κατάσταση του 27χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδες - Η κατάσταση της υγείας των παιδιών

Τρία μικρά παιδιά και ένας 27χρονος νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, επειδή το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκαν σοβαρά από κροτίδες και βεγγαλικά.

Πύλος

Ένα 8χρονο αγόρι βρήκε μια πεταμένη κροτίδα έξω από εκκλησία στην Πύλο. Προσπάθησε να βάλει φωτιά, με αποτέλεσμα να σκάσει στα χέρια του.

Το αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά στον αντίχειρα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και από εκεί οι γονείς του το μετέφεραν με ιδιωτικό μέσο, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο, στο Παίδων Άγια Σοφία.

Ρόδος

Με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε το βράδυ της Ανάστασης και  ένα κοριτσάκι 7 χρόνων.

«Ευτυχώς καλά είμαστε. Κάηκε το πρόσωπο και τα χέρια της αλλά ευτυχώς έχει τη ζωή της. Είναι καλά, πονάει λίγο. Γιατί είναι όλο το πρόσωπό της και τα δύο χέρια της. Έχουμε μέλλον μπροστά μας. Πρέπει να πάμε στην Αθήνα σε γιατρούς μετά το Πάσχα να δούμε πως πάει», λέει η μητέρα της 7χρονης.

Σύμφωνα με τους γονείς, το τραυματισμένο παιδί που φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια, ένα άλλο μικρό παιδί πέταξε στη φωτιά ένα γκαζάκι με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη που προκάλεσε τους σοβαρούς τραυματισμούς της 7χρονης.

Σύμη

Άλλο ένα ανήλικο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας στη Σύμη.

Ο 13χρονος βρισκόταν έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξερράγη το βεγγαλικό που κρατούσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και το πρόσωπο.

Αμέσως με ελικόπτερο, μεταφέρθηκε στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στα άνω άκρα.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν 4 δάχτυλα του δεξιού χεριού.

Αγκίστρι

Το βράδυ της Ανάστασης σημαδεύτηκε και στο Αγκίστρι από τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 14χρονου.

Με πλωτό του λιμενικού ο ανήλικος διακομίστηκε εσπευσμένα στην Αθήνα στο Παίδων καθώς με την έκρηξη κροτίδας, το αγόρι τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στα δάκτυλα του αριστερού χεριού.

Λεωνίδιο

Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος ο 27χρονος που τραυματίστηκε στον λαιμό και στον τράχηλο από κροτίδα, λίγη ώρα πριν την Ανάσταση στην ενορία Αγίου Βασιλείου στο Λεωνίδιο.

Μια παρέα τριών ανδρών, μεταξύ των οποίων δύο αδέλφια, είχε προμηθευτεί ένα ολόκληρο κουτί με 30 κροτίδες. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι κροτίδες εξερράγησαν ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι τρεις.

Δύο νεαροί από την ιδία παρέα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα