Παρέμβαση Ντογιάκου για την αποφυλάκιση του προπονητή Νίκου Σειραγάκη

Παρέμβαση Ντογιάκου για την αποφυλάκιση του προπονητή Νίκου Σειραγάκη

Στο «μικροσκόπιο» του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου μπαίνει η αποφυλάκιση του Νίκου  Σειραγάκη με όρους, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την αποφυλάκισή του, λόγω της έκτισης της ποινής του με βάση τις ευεργετικές διατάξεις που ίσχυαν κατά τον χρόνο τέλεσης των αξιοποίνων πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από τη δικαιοσύνη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ναυπλίου το βούλευμα με βάση το οποίο αποφυλακίστηκε προκειμένου να κριθεί εάν είναι εμπεριστατωμένη η αιτιολογία που οδήγησε το δράστη εκτός φυλακής 12,5 χρόνια μετά τον εγκλεισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το επίμαχο βούλευμα έχει νομικά κενά, τότε μπορεί να ζητηθεί η αναίρεσή του.

Οργή για την αποφυλάκιση παιδεραστή – Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε συλληφθεί το 2011. Πρωτόδικα και στο Εφετείο είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών για κατάχρηση ανηλίκου και ασελγείς πράξεις σε 36 παιδιά στην Κρήτη.

Ή ποινή συγχωνεύθηκε στα 220 έτη, εκ των οποίων εκτιτέα εκείνη την περίοδο ήταν μόνο τα 25.

 Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, η ανώτατη εκτιτέα ποινή μειώθηκε ακόμα περισσότερο, στα 20 έτη.

Ο προπονητής μπάσκετ πριν από 3 χρόνια είχε αποφυλακιστεί για πρώτη φορά. Τότε παρέμεινε ελεύθερος μόνο για λίγες ημέρες καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε έναν από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και επέστρεψε στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα