"Η Κρήτη γίνεται ένα" και χορεύει πεντοζάλι

Στους ρυθμούς του πεντοζάλι θα «σειστεί» το απόγευμα του Σαββάτου όλη η Κρήτη, καθώς 200.000 άνθρωποι θα πιαστούν χέρι - χέρι και θα χορέψουν από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι! Στόχος τους είναι μια θέση στο βιβλίων των ρεκόρ Γκίνες αλλά και να στείλουν μήνυμα για την παγκόσμια ειρήνη.

Με σύνθημα «Η Κρήτη γίνεται ένα», οι άνθρωποι που θα λάβουν μέρος θα συναντηθούν στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ) και θα χορέψουν μαζί και ταυτόχρονα σε μήκος 200.000 μέτρων!

Η γιορτή, που ξεκινάει στις 19:30, θα περιλαμβάνει αργό πεντοζάλι ειδικά για την ημέρα αυτή, καθώς σκοπός των διοργανωτών είναι να στείλουν μήνυμα αγάπης και συναδέλφωσης όλων των λαών.

Οι χορευτές θα πάρουν μέρος στο σημείο όπου θα βρίσκονται και δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν σιγανό πεντοζάλι, ενώ μπορούν να φορέσουν οτιδήποτε επιθυμούν αρκεί να μην προκαλεί.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προταθεί ο βασικός οδικός άξονας της Κρήτης να ονομαστεί «Οδός των λαών της γης», ενώ στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών του νησιού θα στηθεί γλέντι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα