Γιώργος Βασιλάκης: Πατέρας 2 παιδιών ο 52χρονος υπασπιστής

Πατέρας δύο παιδιών ήταν ο 52χρονος υπασπιστής  του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έχασε τη ζωή του, όταν ένα παγιδευμένο δέμα έσκασε στα χέρια του.

Αναλυτικά λίγο μετά τις 20:00, ένας υπάλληλος security άφησε ένα δέμα στο θυρωρείο, αυτό στη συνέχεια, άγνωστο το πώς, έφτασε στο γραφείο του άτυχου αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη. Ο 52χρονος που ήταν χρόνια στο πλευρό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έβαλε το δέμα πάνω στο γραφείο του, το άνοιξε και τότε εξερράγη η βόμβα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στο στήθος αλλά και στο πρόσωπο. Τον βρήκαν αιμόφυρτο πίσω από το γραφείο του στο 7ο όροφο του υπουργείου επί της οδού Κανελλοπούλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν την ώρα της έκρηξης στο γραφείο του που ήταν δίπλα στο γραφείο του αδικοχαμένου υπασπιστή, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι δε λειτουργούσε το μηχάνημα που ανιχνεύει εκρηκτικά, ωστόσο στενός συνεργάτης του υπουργού διέψευσε αυτή την πληροφορία.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που κατεδαφίστηκε ο ενδιάμεσος τοίχος των δύο γραφείων. Ακολούθησε πανικός, καθώς στο υπουργείο βρισκόταν πλήθος κόσμου.

Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες, ενώ αναμένεται και ιατροδικαστής.

Έρευνα γίνεται για το πώς το δέμα με τη βόμβα έφτασε έως τον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από το τυφλό αυτό τρομοκρατικό χτύπημα.

Πρόκειται για πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στην καρδιά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ένα από τα πιο ασφαλή κτήρια και κάτω από τη μύτη της ΕΥΠ, που στεγάζεται στον ακριβώς πάνω όροφο από αυτόν που σημειώθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Εντύπωση πάντως προκαλεί πως ένα δέμα έφτασε μέχρι το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Χρυσοχοΐδης: "Δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε"

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα