Έδεσε τον 12χρονο γιό του στο καλοριφέρ με αλυσίδα

Σοκ στον Πύργο! Εν έτει 2010 ένας πατέρας θέλοντας να δώσει ένα «γερό μάθημα» στον σκανταλιάρη γιο του, του πέρασε αλυσίδα γύρω από τον λαιμό και τον έδεσε στη βάση του καλοριφέρ.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10.00 προχθές το πρωί, όταν ο 44χρονος άνδρας από την Αλβανία που τα τελευταία χρόνια ζει σε ένα χωριό του νομού Ηλείας, κρίνοντας ότι κάποιες πράξεις του 12χρονου παιδιού του δεν ήταν σωστές, το οδήγησε στο σπίτι τους όπου βρήκε έναν πρωτόγονο τρόπο για να το τιμωρήσει: πέρασε μία αλυσίδα γύρω από τον λαιμό του ανηλίκου και την ασφάλισε με λουκέτο. Στη συνέχεια τύλιξε την άλλη άκρη της αλυσίδας τρεις φορές στη βάση του καλοριφέρ. Ομως, ξέχασε να βάλει και εκεί ένα λουκέτο ώστε να είναι αδύνατη η διαφυγή του παιδιού. Κατόπιν έφυγε για δουλειές λέγοντας στο αγόρι να καθίσει φρόνιμα και να μην κάνει φασαρία, ούτως ώστε να πάει κάποιος να τον βοηθήσει, ενώ τον ενημέρωσε ότι θα επέστρεφε στο σπίτι σε περίπου δύο ώρες.

Οταν το παιδί έμεινε μόνο του, δεν κάθισε με τα χέρια σταυρωμένα και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να απελευθερωθεί. Με τα πολλά, τα κατάφερε και αμέσως βγήκε στον δρόμο με την αλυσίδα τυλιγμένη στον λαιμό του. Αλαφιασμένο πήγε «γραμμή» σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο κάτω, όπου ζήτησε από τους έκπληκτους υπαλλήλους να του κόψουν την αλυσίδα για να πάει να παίξει! Αναυδοι από το πρωτόγνωρο θέαμα που αντίκρισαν αλλά και από την ήπια αντίδραση του αγοριού, οι εργαζόμενοι στο συνεργείο αφού έκοψαν την αλυσίδα, πήραν τον 12χρονο και πήγαν όλοι μαζί στην αστυνομία, όπου κατήγγειλαν το περιστατικό. Αμέσως αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν τον 44χρονο, τον οποίο εντόπισαν και συνέλαβαν.

Ο εισαγγελέας Αμαλιάδας τού άσκησε δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και παράνομη κατακράτηση ανηλίκου, ενώ τον παράπεμψε στον ανακριτή για την Πέμπτη.

Οπως έγινε γνωστό, ο άνδρας είχε εκμυστηρευτεί στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον ότι ο μικρός είναι πολύ ζωηρός και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να τον συνετίσει.

Πάντως, το περιστατικό -που θυμίζει άλλες εποχές- έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα