Πολάκης εναντίον Σφακιανάκη και η "πληρωμένη" απάντηση του Σφακιανάκη

Καρφιά εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο μέσω διαδικτύου, ως συνηθίζει άλλωστε, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά του πρώην διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη με αφορμή τη σύλληψη ενός άνδρα, που εκβίαζε με τηλεφωνικά μηνύματα τον ίδιο τον κ. Πολάκη και τη σύζυγό του.

Ο υπουργός άφηνε μπηχτές για τον κ. Σφακιανάκη, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Πριν λίγο με ενημέρωσαν ότι συνελήφθη το τσογλάνι που έστελνε απειλητικά τηλεφωνικά μηνύματα σε μένα και στη γυναίκα μου από τον Αύγουστο και σε αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη. Ένα ευχαριστώ προς τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που το έκαναν και να θεωρήσω ότι πρόκειται για απλή σύμπτωση που αυτό συνέβη μετά τις αλλαγές στην ιεραρχία και του ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Ο Μανώλης Σφακιανάκης όμως «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον κ. Πολάκη:

«Quiz.. Η ανακάλυψη ποίου εκ των κάτωθι είναι το πεδίο ενασχόλησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Ο Σερ Τίμοθι Τζον Μπέρνερς Λι (Sir Timothy John Berners-Lee, 8 Ιουνίου 1955 είναι ο εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web), διευθυντής της κοινοπραξίας World Wide Web. Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ (Alexander Graham Bell, 3 Μαρτίου 1847 – 2 Αυγούστου 1922) ήταν διαπρεπής Σκωτσέζος επιστήμονας, εφευρέτης και μηχανικός, ο οποίος θεωρείται ως εφευρέτης του πρώτου πρακτικού τηλεφώνου.  Η απάντηση ας δοθεί σε κάποιους ηλεκτρονικά αναλφάβητους παπαγάλους».

Συνελήφθη από αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας, μετά από εισαγγελική παραγγελία, 31χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι αναρτούσε απειλητικά και υβριστικά μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook που αφορούσαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Πολάκης ευχαρίστησε τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής αφήνοντας υπονοούμενα και για τη χρονική στιγμή που συνελήφθη ο δράστης. «Να θεωρήσω ότι πρόκειται για απλή σύμπτωση που αυτό συνέβη μετά τις αλλαγές στην ιεραρχία και του ηλεκτρονικού εγκλήματος», έγραψε αφήνοντας αιχμές.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του 31χρονου -ο οποίος δηλώνει «συγγραφέας, ηθοποιός και αντισυριαίος»- οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν: ένα σπρέι πιπεριού, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρια, αεροβόλο πιστόλι ρέπλικα. Έτσι, εκτός από την απειλή και την εξύβριση, ο νεαρός που έχει στο προφίλ του το σήμα της ΕΥΠ, κατηγορείται και για παράβαση νόμου περί όπλων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μηνυμάτων του έχουν άκρως υβριστικό περιεχόμενο με σεξιστικές και ρατσιστικές εκτροπές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα