Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη. Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας

Δέκα και πλέον ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 20:50 το βράδυ της Τετάρτης ανατολικά της Κρήτης και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή επικρατεί απόλυτη...ησυχία.  Στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει καταγραφεί καμία απολύτως δόνηση!

Η μόνη δόνηση που έγινε τη νύχτα ήταν δυτικά της Γαύδου, η οποία μετρήθηκε στα 2,7 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού εντοπίστηκε ανατολικά, βορειοανατολικά της Ζάκρου Σητείας και το εστιακό βάθος στα 77 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός που είχε μακρά διάρκεια έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Κρήτης αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Την ίδια ώρα το Ευρωμεσογειακό Κέντρο έδωσε το μέγεθος του σεισμού στα 5,6 Ρίχτερ.

Δεν έχουν αναφερθεί πάντως τραυματισμοί ή ζημιές.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 20.50.51'' απόψε ανατολικά του Λασιθίου. Ωστόσο ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός ήταν δυνατός της τάξεως των 5,4 ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 19 χλμ ανατολικά του Παλαίκαστρου με εστιακό βάθος τα 59 χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Κρήτη, κυρίως στο Λασίθι και το Ηράκλειο, όμως δεν πέρασε απαρατήρητος ούτε στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε επίσης αντιληπτή η δόνηση στην Κάρπαθο, τη Ρόδο ακόμα και τη Σαντορίνη.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr δήλωσε:

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε υποθέσεις για το αν είναι ο κύριος σεισμός, αλλά το βάθος και το μέγεθος της δόνησης στον χώρο που έγινε, μας δίνει την εντύπωση ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια. Παρακολουθούμε, βέβαια, τη  μετασεισμική δραστηριότητα στο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε γνωστό χώρο που δίνει τέτοιους μεγάλους σεισμούς».

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη, βράδυ Τετάρτης 25 Ιανουαρίου

cretalive,flashnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα