Έριξαν φόλα σε σκυλίτσα οδηγό τυφλών

Νεκρή βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού όπου ζούσε η Diamond, το γλυκύτατο μαύρο labrador retriever (της σχολής «Λάρα») που βοηθούσε 30χρονο στις καθημερινές μετακινήσεις του

Σοκαρισμένοι είναι οι ιθύνοντες της σχολής εκπαίδευσης σκύλων από τον ξαφνικό θάνατο της Diamond, της γλυκιάς σκυλίτσας που είχε «αποφοιτήσει» από τη σχολή και βοηθούσε στις καθημερινής μετακινήσεις έναν 30χρονο με ολική τύφλωση.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της σχολής Μαρία Γκέρτσου, το μαύρο labrador retriever βρέθηκε νεκρό στην αυλή του σπιτιού όπου ζούσε και υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ο θάνατός του προήλθε από φόλα.

«Τη χάσαμε ξαφνικά»

«Μόλις χάσαμε, εντελώς ξαφνικά, την Diamond, σκύλο οδηγό της σχολής “Λάρα”, πιθανότατα από φόλα που κάποιος πέταξε στην αυλή του. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των τοξικολογικών για να προβούμε σε ανακοίνωση με βεβαιότητα» έγραψε χθες η κυρία Γκέρτσου στην προσωπική σελίδα της στο facebook, με τη σχετική ανάρτηση να κάνει τον γύρο του ίντερνετ και να προκαλεί τις οργισμένες αντιδράσεις εκατοντάδων χρηστών που εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για όσους ρίχνουν φόλες.

Εως αργά χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αν δηλαδή ο θάνατος της Diamond επήλθε όντως από φόλα ή από κάποια άλλη αιτία. Πάντως, η φόλα είναι η πιθανότερη εκδοχή, αφού, όπως έγραψε η κυρία Γκέρτσου, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το δεύτερο σκυλάκι της οικογένειας, η Φαίδρα.

Η Diamond ήταν ένας ικανότατος σκύλος οδηγός, που είχε εκπαιδευτεί από τους ανθρώπους της σχολής «Λάρα» και τα τελευταία 2,5 χρόνια είχε αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή ενός 30χρονου άνδρα με ολική τύφλωση, καθώς τον βοηθούσε να κινείται με αυτονομία και ασφάλεια στους δρόμους και να πηγαινοέρχεται στη δουλειά του. Επίσης, η Diamond είχε πρωταγωνιστήσει αρκετές φορές σε αφιερώματα για σκύλους οδηγούς ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα