Πάτρα: Δώστε τα για υιοθεσία, δεν τα θέλω! Ποια θα είναι η τύχη των τριών κοριτσιών

Την 20χρονη μητέρα των τριών ανήλικων παιδιών, η ιστορία εγκατάλειψης των οποίων έχει συγκλονισει το πανελλήνιο, αναζητούν τώρα οι αστυνομικές αρχές της Πάτρας, μετά την εκούσια εμφάνιση του 26χρονου πατέρα χθες στην αστυνομία με το δικηγόρο του.

Ο πατέρας, Αλβανικής υπηκοότητας, εργάτης σε καλλιέργειες στα Λεχαινά Ηλείας, παρουσιάστηκε χθες στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού με τον δικηγόρο του, δηλώνοντας οτι δεν γνώριζε πως τα παιδιά είχαν εγκαταλειφθεί στο δρόμο από τη μητέρα τους.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πριν από ένα μήνα περίπου η γυναίκα του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους (έχουν κι ένα αγοράκι πέρα από τα τρία κοριτσάκια) τον παράτησε γιατί βρήκε νέο σύντροφο.

Στην προσπάθειά του να την πιέσει να γυρίσει κοντά του άφησε το αγοράκι στα Λεχαινά και έφερε τα τρία κοριτσάκια στην πεθερά του στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γνωστοποιηθεί η πεθερά του τηλεφώνησε στν κόρη της και της ζήτησε να έρθει στην Πάτρα για να πάρει τα παιδιά της την περασμένη Παρασκευή. Η 20χρονη όντως τα πήρε μαζί της αλλά δυο μέρες μετά φέρεται να τα άφησε μόνα τους κοντά στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο όπου τελικά εντοπίστηκαν αγκαλιασμένα το μεσημέρι της Κυριακής από περιοίκους.

Εμβρόντητοι οι αστυνομικοί που επικοινώνησαν σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφωνικά χθες με την 20χρονη την άκουσαν να τους λέει "κάντε ότι θέλετε με τα παιδιά. Δώστε τα για υιοθεσία. Εγω δεν τα θέλω"...

Ο πατέρας των κοριτσιών κρατείται από χθες στην Ασφάλεια της Πάτρας όχι για το αδίκημα της εγκατάλειψης ανηλίκων για το οποίο έχει παρέλθει το αυτόφωρο αλλά γιατί δεν διαθέτει νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Ζητούμενο είναι επίσης η επιμέλεια των παιδιών που φιλοξενούνται ακόμη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει γίνει μια πρώτη προσέγγιση από το Χαμόγελο του Παιδιού.Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος με δηλώσεις του επιβεβαίωσε οτι ψυχολόγος του Χαμόγελου έχει πάει στο νοσοκομείο και έχει προσεγγίσει τα παιδάκια, αλλά με πολύ διακριτικό τρόπο.

«Η παιδοψυχολόγος μας, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή από την ανθρώπινη προσέγγιση των παιδιών. Τα παιδιά είναι υπό την ευθύνη των ειδικών του νοσοκομείου που κάνουν αυτή τη δουλειά, κι εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να διαταράξουμε το έργο τους, αλλά και την ψυχολογία των παιδιών. Όταν έρθουν σε εμάς και ζήσουμε μαζί τους, έχουμε τη δυνατότητα με ανθρώπους που μιλούν διάφορες γλώσσες να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Προς το παρόν δε θέλουμε να επέμβουμε στο έργο του νοσοκομείου» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

thebest

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα