Γυναίκα έπιασε το σταυρό στη Ρόδο! Στο Ηράκλειο δεν έγινε αγιασμός

H Ελένη Καραγιάννη ήταν η τυχερή που ανέσυρε τον Σταυρό από τα κρύα νερά της θάλασσας στην περιοχή του Ευαγγελισμού κατά την τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων! Ήταν η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε 13 άνδρες, η οποία στάθηκε τυχερή και βρήκε το Σταυρό.

 

Και φέτος, παρά το αρκετό κρύο, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Ρόδο με κάθε λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου. Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία στον ιερό ναό το Ευαγγελισμού από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο. Στη συνέχεια παρουσία των τοπικών στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών έγινε ο αγιασμός των υδάτων στο χώρο πίσω από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού.

Στη δοξολογία και στον Καθαγιασμό των υδάτων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Γάκης και Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Ευστρατίου και Μιχάλης Μπαριανάκης, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ευάγγελος Μανδρακός, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Άννα Ζωάννου.

Ηράκλειο: Δεν έγινε ο αγιασμός των υδάτων λόγω κακοκαιρίας - Σταυρό σχημάτισαν κολυμβητές
Ηράκλειο: Δεν έγινε ο αγιασμός των υδάτων λόγω κακοκαιρίας - Σταυρό σχημάτισαν κολυμβητές  - Media

Ματαιώθηκε λόγω της κακοκαιρίας ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο Ενετικό λιμάνι της πόλης.

Οι κακές καιρικές συνθήκες με τους θυελλώδεις ανέμους, την ισχυρή βροχόπτωση και το δυνατό κρύο οδήγησαν στην ματαίωση της τελετής.

Στο μεταξύ στον χώρο της ρίψης του σταυρού παρά τις καιρικές συνθήκες τολμηροί κολυμβητές έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού σχηματίζοντας συμβολικά το σχήμα του Σταυρού.

Νωρίτερα το πρωί, με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο παρουσία των τοπικών αρχών.

Μετά το τέλος του Αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος ανακοινώσε προς τους πιστούς ότι δεν θα γίνει η τελετή στο λιμάνι ενώ ο ίδιος μετέβη στη συνεχεία στο Ενυδρείο Κρήτης τελώντας όπως είχε προγραμματισθεί τον Αγιασμό.

Πηγή φωτογραφίας: ekriti.gr

dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα