Απότακτος αστυνομικός αποπλανούσε ανήλικους

47χρονος, πρώην αστυνομικός, ο οποίος έχει αποταχθεί από το Σώμα της ΕΛΑΣ, στο οποίο υπηρετούσε από το 1991, το 1997, ύστερα από τη σύλληψη και την καταδίκη του σε 6μηνη φυλάκιση για επιδειξιομανία, προσέγγιζε ανήλικα αγόρια σε internet cafe, τα αποπλανούσε και ασελγούσε εις βάρος τους

Ο άνεργος σήμερα δράστης αντιμετωπίζει κατηγορίες για ασέλγεια και αποπλάνηση σε βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφία ανηλίκων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πληροφορίες που είχαν περιέλθει στους αστυνομικούς για έναν ενήλικα άνδρα, ο οποίος προσέγγιζε ανήλικα αγόρια σε internet café, στην περιοχή των Πατησίων, και τα αποπλανούσε.

Ο 47χρονος δελέαζε τους ανηλίκους, καταβάλλοντας ο ίδιος το ποσό για τη χρήση των Η/Υ στα café που τους εντόπιζε.

Ο δράστης διατηρούσε προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, απ’ όπου συνομιλούσε με ανηλίκους, ζητώντας τους να του απευθύνονται με ιδιαίτερα τολμηρές και προκλητικές εκφράσεις και να του κάνουν άσεμνες προτάσεις.

Ο δράστης ομολόγησε τα πάντα στους αστυνομικούς για τη δράση του, όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως προέκυψε, πριν από τρία χρόνια, εντόπισε πέντε ανηλίκους -ηλικίας σήμερα 12, 13, 13, 15, και 16ετών- στους οποίους ασελγούσε, προσφέροντάς τους ως αντάλλαγμα μικρά χρηματικά ποσά από 15-20 ευρώ.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιους απ' αυτούς να ενημερώσουν τους γονείς τους και, από κοινού, να τον καταγγείλουν κι εκείνοι στην αστυνομία.

Ο πατέρας ενός εκ των ανηλίκων είχε υποπτευθεί ότι κάτι συνέβαινε, όταν βρήκε στην κατοχή του γιου του μία συσκευή κινητού τηλεφώνου που του είχε «δωρίσει» ο 47χρονος.

Όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο, τότε ο πατέρας του ανήλικου αγοριού ενημερώθηκε για το τι συνέβαινε με το γιο του.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν πλήθος CD και DVD - τα οποία ζητούσε από τους ανήλικους να παρακολουθούν και στη συνέχεια να… εφαρμόζουν -, υλικό παιδικής πορνογραφίας, γυναικεία εσώρουχα και γόβες, τα οποία φορούσε.

Ο 47χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε ανακριτή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα