Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική. Βόμβα στο υπ. Εργασίας, τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά από τηλεφώνημα για βόμβα στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Άγνωστος, τηλεφώνησε στη 1:20 ώρα στην Εφημερίδα των Συντακτών και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.
Αμέσως διακόπηκε η κυκλοφορία από την αστυνομία που απέκλεισε την περιοχή.

Άνδρες του ΤΕΕΜ εντόπισαν στην είσοδο ένα σακίδιο που κρίθηκε ύποπτο και διαπίστωσαν οτι επρόκειτο για εκρηκτικο μηχανισμό.

Ευτυχώς ο εκρηκτικός μηχανισμός, για άγνωστο λόγο δεν εξερράγη.

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, αφού πέρασε το διάστημα των 40΄ που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προχώρησαν διαδοχικά από τις 4.30 περίπου τη νύχτα, σε τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις για την διάσπαση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Έλεγχοι γίνονται και στο κοντινό κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η βόμβα ήταν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης, τοποθετημένο σε κάγκελο μπροστά απο την είσοδο του Υπουργείου.

Η Σταδίου παρέμεινε κλειστή για πολλές ώρες απο την Αιόλου έως την πλατεία Κλαυθμώνος όπως και όλοι οι δρόμοι γύρω απο το Υπουργείο, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας που θα γίνει από το ΤΕΕΜ και την Εγκληματολογική Υπηρεσία, για την συλλογή των υπολοιμάτων που θα δείξουν το είδος και την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού.

Πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή ελπίζοντας ότι θα έχει καταγραφεί η πορεία του ή των αγνώστων που άφησαν το σακίδιο ενώ την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία από ό,τι έμεινε από τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η Σταδίου παρέμεινε κλειστή για σχεδόν 8 ώρες και άνοιξε λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Συνεχίζονται οι έρευνες στο υπουργείο Εργασίας από Enikos_gr


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα