ΓΣΕΕ: Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία πραγματοποιείται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε όλη τη χώρα. Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται "ενάντια στις νέες παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και στις συνεχιζόμενες επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, την φοροεπιδρομή και γενικότερα τα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα που εξαθλίωσαν οικονομία και κοινωνία".

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα , άμεση κατάργηση του συνόλου των αντιεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και επέκταση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος και ενίσχυση της προστασίας από τις ατομικές και ομαδικές απολύσεις με επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε ότι "τα προηγούμενα χρόνια αυτοί που σήμερα κυβερνούν ήταν εδώ μαζί μας και έλεγαν ότι πάνω στους κοινωνικούς αγώνες θα πετύχουμε την πολιτική ανατροπή". Επίσης ανέφερε ότι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει το περιτύλιγμα για να τις ικανοποιήσει.

Η πορεία διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη με τους περισσότερους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας να παραμένουν κλειστοί.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα