Έκρηξη στα Everest στην πλατεία Βικτωρίας. Μία νεκρή και πέντε τραυματίες

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή, από τον υπόγειο χώρο ταχυφαγείου στην πλατεία Βικτωρίας, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου, όπου στις 9:25 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη και αμέσως μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Άνδρες της πυροσβεστικής εντόπισαν νεκρή την 42χρονη λίγο πριν από τις 11:00 στο εσωτερικό του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η άτυχη γυναίκα εργαζόταν στο υπόγειο του κτιρίου, στο λογιστήριο της επιχείρησης.

Νωρίτερα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς και το 401, και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου καθώς όπως διαπιστώθηκε υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς, κατά κύριο λόγο θλάσεις και κακώσεις. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρεις πελάτες του καταστήματος.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένα άτομα πήγαν σε φαρμακείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο ταχυφαγείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αμέσως μετά την έκρηξη, η οποία κατά πληροφορίες προκλήθηκε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, εκδηλώθηκε φωτιά στο υπόγειο. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έκρηξη προκλήθηκε ενδεχομένως από φιάλη προπανίου.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει όλη την περιοχή, ενώ από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη φιαλών υγραερίου, ενώ απομακρύνονται οι εκτιμήσεις πως η έκρηξη προκλήθηκε από εργασίες για το φυσικό αέριο.

Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί καταστροφές σε παρακείμενα καταστήματα και στη στάση του μετρό που βρίσκεται απέναντι.

Ο διευθυντής του Γενικού Κρατικού νοσοκομείου κ. Δημοσθένης Κουτσός δήλωσε ότι: «Πριν από μία ώρα μας έφεραν στο νοσοκομείο τέσσερα άτομα. Τα τρία εξ’ αυτών θα αποχωρήσουν μετά τον έλεγχο στον οποίο θα υποβληθούν, ενώ το τέταρτο άτομο θα κρατηθεί, γιατί έχει εγκαύματα στο πρόσωπο, στα χέρια και πιθανώς μια κάκωση σε έναν τένοντα».

Τι λέει η Πυροσβεστική για την αιτία της τραγωδίας

«Έχει αναφερθεί ότι γίνονταν εργασίες στο υπόγειο του καταστήματος» δήλωσε στο enikos.gr ο Κωνσταντίνος Γιόβας υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, περιφερειακός διοικητής Αττικής σχετικά με την έκρηξη στην Πλατεία Βικτωρίας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι γίνεται έρευνα «για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς γινόταν και από ποιον».

«Από την έκρηξη έχει ισοπεδωθεί το υπόγειο και όλοι οι χώροι που υπήρχαν κάτω» επεσήμανε ο κ. Γιόβας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα