Ανατροπή στην οικογενειακή τραγωδία με τον 4χρονο στη Λάρισα. Κρατείται η μητέρα

Νέα διάσταση λαμβάνει το οικογενειακό δράμα που ξετυλίγεται μετά την πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Λάρισα.

Η μητέρα σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται από την αστυνομία και αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου. Η μητέρα, όπως αναφέρει topontiki, εργάζεται σε νυχτερινό κατάστημα και κοιμόταν στον καναπέ την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και ενώ η μητέρα είχε βγει από το σπίτι αφήνοντας δεμένο το αγορακι  ο τρίχρονος, ενώ ο μεγαλύτερος γιος, 17 χρονών από άλλο γάμο, είχε φύγει για το σχολείο

Η πυροσβεστική υπηρεσία απεγκλώβισε το παιδί, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού σε ιδιαίτερα σοβαρά κατάσταση με αναπνευστικά προβλήματα αλλά και εγκαύματα στο σώμα του από τα λουριά του καροτσιού όπου ήταν δεμένο.

Τι έδειξε η προανάκριση;

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε από ένα αναμμένο που άναψε η μητέρα-καθώς δεν υπήρχε ρεύμα στο σπίτι– το οποίο έλιωσε και προκάλεσε το κακό. Η φωτιά σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης ξεκίνησε από το καθιστικό όπου κοιμόταν η μητέρα σε έναν καναπέ και επεκτάθηκε γρήγορα σε όλο το σπίτι. Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας όταν ξέσπασε η φωτιά λίγο μετά τις 8 χθες το πρωί– είχε προλάβει να φύγει από σπίτι για πάει στο σχολείο.

Ο μικρός Στέφανος βρισκόταν σε ένα δωμάτιο στο πίσω μέρος του σπιτιού και κοιμόταν. Σύμφωνα -με πληροφορίες που ακόμη εξετάζονται- φαίνεται το παιδί να ήταν «ασφαλισμένο» στην κούνια του. Ξύπνησε από τον ύπνο του όταν το δωμάτιο είχε γεμίσει με πυκνούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει γεγονός που του προκάλεσε τα αναπνευστικά προβλήματα και τα εγκαύματα με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ παίδων στην Αθήνα.

Οι πυροσβέστες μπήκαν στο δωμάτιο του παιδιού και ενώ οι φλόγες ήταν κοντά σώζοντας την ζωή του.

Εισαγγελική παρέμβαση

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε η τραγωδία που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης σε διαμέρισμα επί της οδού Μανδηλαρά στη Λάρισα, εκεί όπου πυρκαγιά που ξέσπασε πιθανότατα από κερί, προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε ένα τετράχρονο παιδί το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Αθήνα, στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η Εισαγγελέας Λάρισας διέταξε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ήδη, κοινωνική λειτουργός των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων έχει αναλάβει την υπόθεση η οποία φαίνεται πως έχει αρκετές τραγικές πτυχές.

Το πλέον σημαντικό, είναι το γεγονός πως το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που συνηγορεί και στην υπόθεση πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο κερί που είχε η μητέρα ώστε να φωτίζει το σπίτι.

Ωστόσο, άλλες πηγές του onlarissa.gr, σημείωναν πως η μητέρα αν και χωρισμένη με δύο παιδιά, είχε νυχτερινή εργασία προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά της.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης εξήγησε πως η οικογένεια της μητέρας ήταν γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, αν και η ίδια δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια. Ωστόσο, παρέχονταν βοήθεια μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, βοήθεια σε στενό μέλος της οικογένειας.

Τυχερό στην όλη ατυχία, στάθηκε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο είχε φύγει από το σπίτι για το σχολείο, λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Το 4χρονο αγοράκι νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση με εκτεταμένα εσωτερικά εγκαύματα λόγω του καπνού που εισέπνευσε ενώ και ο εισαγγελέας ανηλίκων ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα