Θάνος Πλεύρης: Η κατάσταση της υγείας του συνεχώς βελτιώνεται

Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή του ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έδινε τιτάνιο αγώνα στην Εντατική Μονάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Χθες το μεσημέρι, μεταφέρθηκε σε απλό θάλαμο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, με την κατάστασή του να βελτιώνεται συνεχώς.

«Η υγεία του κ. Αθανάσιου Πλεύρη βαίνει περαιτέρω βελτιούμενη (τόσο κλινικά όσο και εργαστηριακά), πράγμα που επέτρεψε την έξοδό του από τη ΜΕΘ και τη συνέχιση της νοσηλείας του στον νοσηλευτικό όροφο. Συνεχίζεται να του παρέχεται όλη η ενδεικνυόμενη ιατροφαρμακευτική αγωγή και φροντίδα» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η διαδικασία σταδιακής αποσωλήνωσης από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του είχε αρχίσει την περασμένη Παρασκευή. Ο Θάνος Πλεύρης είχε εισαχθεί στο θεραπευτήριο με «εικόνα σήψης» την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και έως την περασμένη Τετάρτη οι γιατροί ήταν ιδιαιτέρα ανήσυχοι για την πορεία της υγείας του.

«Αν καταφέρει να περάσει αυτή η νύχτα, το πρωί οι γιατροί θα είναι λίγο αισιόδοξοι. Προσεύχομαι για το παιδί μου...» είχε πει, με σπασμένη φωνή, το βράδυ της ίδιας μέρας, ο πατέρας του 39χρονου πρώην βουλευτή της Ν.Δ., έγκριτος νομικός Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Φαρμακευτική αγωγή

Η ζυγαριά άρχισε να γέρνει υπέρ του 39χρονου ασθενούς από την περασμένη Πέμπτη, όταν είχαν περάσει τα τέσσερα πρώτα κρίσιμα 24ωρα, στο διάστημα των οποίων του χορηγήθηκε ισχυρότατη φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα, εξαιτίας της λοίμωξης που κατά πληροφορίες προήλθε από σταφυλόκοκκο. Πριν από τέσσερις εβδομάδες είχε υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας για αφαίρεση κιρσών σε δύο άλλα θεραπευτήρια. Στο εξής, οι θεράποντες γιατροί θα αποτιμήσουν με διαρκείς εργαστηριακές και κλινικές εξετάσεις αν υπάρχουν βλάβες στα ζωτικά όργανά του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα