Εικόνες απόλυτης καταστροφής στο Πολυτεχνείο μετά τα επεισόδια

Εικόνα καταστροφής παρουσιάζει σήμερα το Πολυτεχνείο, τόσο ο προαύλιος χώρος, όσο και οι αίθουσες.

Σπασμένες και καμένες καρέκλες, αλλά και διαλυμένες αίθουσες, είναι η σημερινή εικόνα του κτιρίου στην Πατησίων, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Τις προηγούμενες μέρες, αντιεξουσιαστές είχαν καταλάβει το χώρο του πανεπιστημιακού ιδρύματος, χρησιμοποιώντας τον μάλιστα ως ορμητήριο για τις συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δρόμοι κατεστραμμένοι, πεζοδρόμια βγαλμένα και σπασμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι είναι οι εικόνες που συνθέτουν το σημερινό σκηνικό γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου.

Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία καθαρισμού έχουν αναλάβει δράση για να μαζέψουν τα σπασμένα, που προκάλεσαν το βράδυ της 43ης επετείου οι αντεξουσιαστές και οι κουκουλοφόροι.

Ζημιές προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι και στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το πραγματικό μέγεθος των ζημιών που προκάλεσαν χθες το βράδυ οι κουκουλοφόροι στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη εδώ και τρεις ημέρες, ωστόσο οι σημαντικότερες φθορές προκλήθηκαν χθες το βράδυ όταν η σχολή χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο για την τέλεση επεισοδίων από δεκάδες κουκουλοφόρους.

Τζάμια σπασμένα, κάδοι καμένοι, μάρμαρα ξηλωμένα, βαμμένοι τοίχοι με σπρέι είναι η εικόνα που αντίκρισαν καθηγητές, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό της Σχολής, σύμφωνα με το thestival.

Δείτε φωτογραφίες newsbeast και βίντεο

Πολυτεχνείο: Δεκατρείς συλλήψεις και πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια

Συνελήφθησαν 12 άτομα για τα επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας

 

Πεδίο μάχης το Πολυτεχνείο. Μολότοφ και χημικά σε όλη την Ελλάδα

polyttasb1polyttasb2polyttasb3

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα