Άγρια υποδοχή στη χήρα της Ερμιονίδας. Τραγική φιγούρα η 13χρονη κόρη της

Με βρισιές και κατάρες υποδέχτηκαν τη χήρα της Ερμιονίδας και τη μητέρα της οι συγγενείς του δολοφονημένου ναυτικού Θανάση Λάμπρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Τρίπολης.

Η 38χρονη Δήμητρα Βούλγαρη, που κατηγορείται ότι σκότωσε με δύο σφαίρες τον 42χρονο σύζυγό της τον Δεκέμβριο του 2014, κάθισε για λίγο στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αφού η δίκη μετατέθηκε για την Πέμπτη.

Μαινόμενοι, οι συγγενείς του ναυτικού πήγαν να ορμήξουν στη μητέρα της 38χρονης: «Εσείς φάγατε το παιδί μας, το τρώνε τα σκουλήκια»! Εκείνη φώναζε «φύγετε, να πάτε να πνιγείτε!», ενώ χαρακτήρισε παλιοελεεινό έναν νεαρό, με αποτέλεσμα αυτός να κινηθεί απειλητικά προς το μέρος της.

Τραγική φιγούρα ήταν η 13χρονη κόρη της κατηγορουμένης και του θύματος, που κλήθηκε ως πρώτη μάρτυρας, αλλά κάποια στιγμή ξέσπασε σε λυγμούς και έτρεξε να φύγει.

Οπως εξήγησε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Βασίλης Ρομποτής: «Η ανήλικη θέλει να πει όσα υπέπεσαν στην αντίληψή της και τα οποία θα οδηγήσουν στην ασφαλή κρίση του δικαστηρίου».

Η κλήτευση

Ο δεύτερος δικηγόρος Σπύρος Ρομποτής διευκρίνισε γιατί μετατέθηκε η δίκη: «Η κλήτευση της κατηγορούμενης δεν έγινε κατά τρόπο δικονομικά ορθό. Δηλαδή, ενώ η δικονομία προβλέπει ότι η κατηγορούμενη πρέπει να καλείται τουλάχιστον 15 μέρες πριν από τη μέρα της δίκης, στην περίπτωση της εντολέως μας η κλήτευση έγινε δώδεκα μέρες πριν. Η εισαγγελέας Εφετών έκανε αυτή τη σύντμηση, επικαλούμενη λόγους παραγραφής, που όμως δεν συντρέχουν στην περίπτωση της εντολέως μας, η οποία κατηγορείται για ένα αδίκημα που επισείει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Τα κακουργήματα που απειλούνται με ισόβια παραγράφονται μετά 25 χρόνια, συνεπώς δεν τίθεται θέμα παραγραφής».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα