Το παρασκήνιο στη δίκη της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου

Η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς την περασμένη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, χαρακτηρίστηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης «κατάθεση-μαμούθ» αφού διήρκησε δύο ώρες και σαράντα πέντε λεπτά.

Το κλίμα στην κατάμεστη αίθουσα ήταν ιδιαίτερο φορτισμένο κατά τη διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας, που διακόπηκε λόγω αδιαθεσίας της κατηγορούμενης για το φόνο του ίδιου της του παιδιού.

Ο ανταποκριτής του Alpha στην Κοζάνη σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype, μετέφερε σημαντικές λεπτομέρειες από το παρασκήνιο της δίκης.

Όπως είπε, η φράση της Αγγελικής Νικολούλη «τα έχω ζήσει όλα αυτά...», συζητήθηκε πολύ στο δικαστήριο.

Τα στοιχεία της έρευνας του «Τούνελ» που μετέφερε στο Μικτό Ορκωτό Καστοριάς η δημοσιογράφος, δημιούργησαν στιγμές έντασης και έντονη πίεση από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης. Η τακτική αυτή φόρτισε το κλίμα στην αίθουσα και προκάλεσε τη παρέμβαση του προέδρου.

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Πλιάτσος ανέφερε πως πρόκειται για μια δίκη χωρίς την ύπαρξη πολιτικής αγωγής και αυτή η ιδιαιτερότητα επισημάνθηκε από την πρώτη στιγμή. Όπως είπε στην εκπομπή, ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου ζήτησε να παραστεί σαν πολιτική αγωγή. Το δικαστήριο όμως απέρριψε την αίτηση του.

Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της Εισαγγελέως προς τον ανήλικο ετεροθαλή αδελφό του Κωστή, την ώρα που κατέθετε. Ενώ υποστήριξε ότι είχε μιλήσει συγκεκριμένες μέρες και ώρες με τον πατέρα του, ο πρόεδρος επεσήμανε πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες κλήσεις. Η Εισαγγελέας του είπε τότε, πως σε λίγο καιρό ενηλικιώνεται και πρέπει να πει την αλήθεια.

Στη συνέχεια σε αρκετά σημεία της απολογίας της η κατηγορούμενη, προκάλεσε τη μήνη του προέδρου του δικαστηρίου. Ισχυρίστηκε πως ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης, δεν της επέτρεψε να δει τον κυνηγό που εντόπισε το πτώμα του παιδιού της. Ο πρόεδρος επενέβη λέγοντας σε έντονο ύφος: «Αυτά να πάτε να τα πείτε αλλού». Λίγο αργότερα τον ισχυρισμό της διέψευσε κατηγορηματικά ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής.

Την ίδια μέρα κι άλλοι αξιωματικοί διέψευσαν ισχυρισμούς της, όπως ότι είχε ενημερώσει τις τοπικές Αρχές για την ύπαρξη του χωραφιού που βρέθηκε νεκρός ο Κωστής.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της ακροαματικής διαδικασίας, η Εισαγγελέας ανέγνωσε έγγραφο που απέστειλε ο γενετιστής κ. Φιτσιάλος παρά την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης.

Σύμφωνα με το έγγραφο, στην κουκούλα του αγροτικού αυτοκινήτου του πατριού του θύματος, εμφανιζόταν ισχυρότατη ένδειξη αίματος ανθρώπινου γενετικού υλικού.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή ο κ. Γιώργος Φιτσιάλος τόνισε: «Έστειλα ένα έγγραφο για να διευκρινιστούν τα ευρήματα της έρευνας του «Τούνελ» που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. Στο έγγραφο αναφέρεται πως βρήκαμε ίχνη πλυμένου αίματος στην εσωτερική πλευρά της κουκούλας. Η γενετική ανάλυση, έδειξε ότι ήταν ανθρώπινο. Στην προκειμένη εξέταση, η επιστήμη έφτασε στα όρια της. Το γενετικό αποτύπωμα που βρέθηκε, ήταν κακής ποιότητας, «κατακερματισμένο» όπως λέμε στην επιστημονική ορολογία, που δεν μπορούσαμε να «διαβάσουμε» σε ποιον ανήκει».

anikolouli

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα