Ηράκλειο: Η μικρή Κατερίνα γεννήθηκε με μισή καρδιά και παλεύει για να ζήσει

Γεννήθηκε πριν από 18 μήνες… και όλο αυτό το διάστημα δίνει τη δική της μάχη… αυτή για τη ζωή! Η Κατερίνα από το Ηράκλειο της Κρήτης γεννήθηκε με μισή καρδιά και αντί να παίζει ανέμελη με άλλα παιδάκι, βρίσκεται σε χειρουργικές αίθουσες.

Το κοριτσάκι πάσχει από «ατρησία τριγλώχινας με στένωσης της πνευμονικής και μονήρης κοιλία,» μία πάθηση, τη μοναδική στην Κρήτη και από τις σπανιότερες σε όλη τη χώρα αλλά και τον κόσμο.

Τον περισσότερο χρόνο της ζωής του, το παιδάκι τον έχει περάσει κλινικές και νοσοκομεία, ενώ πριν λίγες μέρες υποβλήθηκε σε μία ακόμη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, την τέταρτη κατά σειρά, για μπαλονάκι και σε λίγο διάστημα θα υποβληθεί σε ένα ακόμη χειρουργείο, το πιο κρίσιμο για τη ζωή του.

Οι γονείς του κοριτσιού είναι και οι δύο άνεργοι και μάλιστα ο πατέρας της είναι παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και πρώην δάσκαλος πολεμικών τεχνών.

Ωστόσο οι ανάγκες της οικογένειας είναι πάρα πολλές λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας της μικρής και τα έξοδα που απαιτούνται για μεταφορές στην Αθήνα και νοσηλεία στο Ωνάσειο είναι τεράστια. Η μητέρα μέσα και από το neakriti.gr απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει το σπλάχνο της…

«Αυτό που ζητάμε είναι η οικονομική ενίσχυση. Τα έξοδα για μετακινήσεις αλλά και τη διαμονή στο Ωνάσειο είναι τεράστια και με το δεδομένο ότι θα χρειαστεί και άλλο χειρουργείο και ίσως το πιο κρίσιμο για την μικρή μας, δεν έχουμε χρήματα για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τονίζει η μητέρα της μικρής» στο τοπικό neakriti.gr.

«Η μικρή μας πάσχει από μία μοναδική πάθηση στην Κρήτη αλλά και από τις σπάνιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Όταν τη βλέπω μέσα στο νοσοκομείο, είναι στιγμές που λυγίζω , στο Ωνάσειο κατέρρευσα και κρίθηκε απαραίτητο να με παρακολουθήσει ψυχολόγος. Δεν θα τα κατάφερνα αν δεν είχα.

Στο πλευρό μου τον άντρα μου και τα άλλα 3 μας παιδιά. Όλοι μαζί μια γροθιά παρά τις αντιξοότητες και το άσχημο παιχνίδι που μας παίζει η μοίρα. Ζω για τη στιγμή που θα δω την μικρή μας να είναι απολύτως υγιής και ονειρεύομαι σαν μάνα να την καμαρώσω και νυφούλα…» προσθέτει η 35χρονη.

Οι γιατροί στην αρχή, με το που γεννήθηκε το κοριτσάκι δεν ήταν και πολύ αισιόδοξοι, γνωρίζοντας ότι έχουν να κάνουν με μία δύσκολη περίπτωση. Η ζωή του μωρού δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και η οικογένεια εξακολουθεί να ζει στιγμές αγωνίας.

«Έχουμε περάσει αρκετά δύσκολα αλλά δεν μας νοιάζει για εμάς ,όσο για την αθώα μας ψυχούλα. Εξαρχής μας έχουν πει ότι εφόσον όλα πάνε καλά δεν θα μπορεί να ασχοληθεί με πρωταθλητισμό αλλά πιστέψτε με αυτό είναι το λιγότερο» προσθέτει.

Όποιος θέλει να βοηθήσει, έχει δημιουργηθεί και σχετική σελίδα στο Facebook με την ονομασία «Βοήθεια για τη μικρή Καιτούλα» όπου ο κόσμος μπορεί να μαθαίνει περισσότερα για το πώς να βοηθήσει την οικογένεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα