Στον ανακριτή ο δράστης της Πανόρμου. Τι ισχυρίζεται

Ότι βρισκόταν σε αυτόαμυνα υποστήριξε κατά την απολογία του ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, που την περασμένη Παρασκευή σκότωσε τον γείτονά του.

Όπως είπε, ο Μάκης (το θύμα) τον κυνήγησε και του επιτέθηκε με ρόπαλο. «Του φώναζα να φύγει και δεν έφευγε. Έβγαλα το πιστόλι που είχα πάνω μου για να αμυνθώ, να τον εκφοβίσω. Πυροβόλησα 1-2 φορές (δεν θυμάμαι καλά) για εκφοβισμό. Εκείνος δεν φοβήθηκε και συνέχισε να με χτυπά με το ρόπαλο. Κάποια στιγμή με χτύπησε στο δεξί χέρι που κρατούσα το πιστόλι, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει σε αντίθετη κατεύθυνση και φορά από εκείνη που το είχα στραμμένο, και να βρει τον Μάκη», είπε στην απολογία του, όταν το περασμένο Σάββατο παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ, συνοδεία του δικηγόρου του.

Πάνω σε αυτό το επιχείρημα αναμένεται να κινηθεί και η σημερινή του απολογία στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα βρεθεί στις 12:00.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχει κάνει ο δικηγόρος του, Νίκος Στούμπας, ο 60χρονος απόστρατος αστυνομικός, που πυροβόλησε θανάσιμα τον γείτονά του και ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, θα υποστηρίξει ότι βρέθηκε σε άμυνα, κάτι το οποίο είπε και το Σάββατο, εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσει καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, οι οποίοι αναφέρουν ότι ήταν ο 68χρονος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου που κινήθηκε κατά του δράστη, κρατώντας μάλιστα ένα ρόπαλο στα χέρια του.

Πάντως, ο 60χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, για να διαπιστωθεί αν δέχτηκε ή όχι χτυπήματα από το θύμα.

Κατά την αυτοψία του χώρου, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι, η εκφοβιστική βολή ήταν μία και δεν ήταν στον αέρα. Η σφαίρα είχε χτυπήσει στην αριστερή πλευρά ενός των δύο οχημάτων ανάμεσα στα οποία έγινε η δολοφονία. Οι άλλες δύο σφαίρες είχαν χτυπήσει το θύμα στο στήθος και την κοιλιακή χώρα, όπως διαπιστώθηκε από την νεκροψία.

Αυτό που φαίνεται να εξάγεται ως συμπέρασμα είναι ότι, ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος.

Ο δράστης δεν έφερε πολλά χρήματα ή ρούχα, δεν είχε κρησφύγετο, είχε μόνο το όπλο του και επί πάνω από 19 ώρες – μέχρι που παραδόθηκε- εκινείτο σε διάφορες περιοχές των Αμπελοκήπων.

Στην απολογία του ανέφερε πως η τελευταία αφορμή για τον καβγά που είχε με το θύμα ήταν η κόντρα τους για τις κάμερες που ο 68χρονος είχε τοποθετήσει στο μπαλκόνι και στην είσοδο του διαμερίσματος. Είχε μάλιστα προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων και στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων.

Ο υποψήφιος σε δημοτικές εκλογές με τη Χρυσή Αυγή, εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο του, «θα ήθελε να γυρίσει το  χρόνο πίσω, αλλά δεν γίνεται».

«Δέχτηκε μια απρόκλητη επίθεση από το θύμα και αντέδρασε. Ο πελάτης μου έχει μετανιώσει για ότι συνέβη και ήταν μια στιγμή που ο μέσος άνθρωπος μπορεί να περάσει στην απέναντι όχθη, από ένα λάθος. Ήταν μια κακιά στιγμή που δεν προκάλεσε ο ίδιος». Ο δράστης αρνήθηκε πως μετά τη συμπλοκή με το θύμα γύρισε στο σπίτι για να πάρει το όπλο του, καθώς φαίνεται, όπως υποστηρίζει να το είχε μαζί του.

Βέβαια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ο γυμναστής όταν είδε τον συνταξιούχο αστυνομικό να έρχεται προς το μέρος του, τον παρότρυνε να φύγει γιατί έχει όπλο.

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα