Έκρηξη στα Εξάρχεια: Δεν είναι φάρσα, η αστυνομία θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα

Ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα έξω από την Ιπποκράτους 112 είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, που εξερράγη 15 λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους των Εξαρχείων και των γύρω περιοχών και συναγερμό στις Αρχές.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε τζαμαρίες και σε ένα όχημα, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες, αφού η περιοχή είχε εκκενωθεί.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», όμως, αργά το βράδυ ο δικηγόρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη δήλωσε ότι, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Εισαγγελέας, η οποία είναι γνωστή για το χειρισμό της υπόθεσης Βατοπεδίου, καθώς και για την υπόθεση Βγενόπουλου, η οποία την έφερε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με αποτέλεσμα την παραπομπή και απομάκρυνσή της από την υπόθεση.

Όπως είπε ο δικηγόρος της Γ.Τσατάνη, Θέμης Σοφός, η Εισαγγελέας είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η οποία ωστόσο η φύλαξή της είχε μειωθεί. Εκκρεμεί, μάλιστα, ένσταση της Εισαγγελέως στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ..

«Η Αστυνομία θα μαζεύει ανθρώπους από τα παράθυρα»

Της έκρηξης είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεωνήματα, σε εφημερίδα και σε ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων, που μιλούσε καλά ελληνικά τηλεφώνησε στις 22:22 στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών, προειδοποιώντας ότι, έχει τοποθετηθεί μηχανισμός που θα εκραγεί σε 25 λεπτά.

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά ό,τι στοιχεία μπορεί να βρεθούν στο σημείο και αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες που ίσως είδαν κάτι ύποπτο, όχι μόνο χθες, αλλά και τις προηγούμενες μέρες.

Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

e-typos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα