Υπόθεση Άννυ: Ολοκληρώθηκε η δίκη. Τι αποφάσισε το δικαστήριο.

Με την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς ελαφρυντικά, του πατέρα του μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββα και του φίλου του, Ναζίφ Αχμέντοβ ή Νικολάι, γράφτηκε ο επίλογος σε μία από τις πιο αποτρόπαιες δολοφονίες όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών έχει ως εξής:

Στον πατέρα του παιδιού, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα, επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη για τηνανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης δύο ετών για την περιύβριση νεκρού, δύο ετών για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας και ενός έτους για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Στον Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) επιβάλλεται ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και από δύο χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού και της παράνομης οπλοχρησίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη Δημητρίνα Μπορίσοβα, επιβολή εξαετούς κάθειρξης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3, με τους τρεις μειοψηφίσαντες δικαστές (δύο τακτικοί και μία ένορκος) να εκφράζουν την άποψη για επιβολή οκταετούς κάθειρξης.

Στον τέταρτο κατηγορούμενο, ιδιοκτήτη του διαμερίσματος της Μιχαήλ Βόδα, επιβλήθηκε φυλάκιση 12 μηνών για ψευδορκία.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ρίχνοντας την αυλαία στο πιο ειδεχθές έγκλημα, με θύμα ένα παιδί από τον ίδιο του τον πατέρα, έκρινε ενόχους τους δύο κατηγορουμένους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού.

Ούτε ένας από τους τακτικούς δικαστές ή τους ενόρκους δεν πείστηκαν από τα λόγια του κατηγορούμενου πατέρα πως ο ίδιος διέπραξε μόνο τη φρικαλεότητα του τεμαχισμού και όχι τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, στην άγρια δολοφονία, αλλά και όσα ακολούθησαν μέσα στο διαμέρισμα «σφαγείο» δεν υπήρξε συμμετοχή τρίτου άγνωστου δράστη.

Επί των ελαφρυντικών, η εισαγγελέας έδρας, Μαρία Δημητριάδου, πρότεινε στους δικαστές να μην δεχθούν κανένα για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, ενώ για την μητέρα του παιδιού -για την οποία η εισαγγελέας είχε ζητήσει απαλλαγή- είπε πως θα πρέπει να της αναγνωριστεί αυτό των «μη ταπεινών αιτίων».

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα αυτεπάγγελτα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλαβης και των βασανιστηρίων, μετά από καταγγελίες του Σάββα για βιαιοπραγίες σε βάρος του από αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα