Ανατροπή στο θρίλερ της Αίγινας. Δεν οδηγούσε ο 77χρονος το ταχύπλοου

Ανατροπή στο θρίλερ της τραγωδίας της Αίγινας προκαλούν τα ευρήματα της εξέτασης του βιολογικού υλικού στον χώρο του ταχύπλοου «Duende», το οποίο εμβόλισε τη λάντζα «Αντωνία» σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους στις 16 Αυγούστου, καθώς το DNA που εντοπίστηκε στο τιμόνι δεν ανήκει στον φερόμενο ως καπετάνιο Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

Η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR, ο οποίος ανήκει σε άγνωστο άρρεν άτομο.

Από την ανάλυση του δείγματος 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR που δηλώνει παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα)...». Μάλιστα, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Realnews», εκτός του πηδαλίου, δεν εντοπίζεται γενετικό υλικό ούτε στο κάθισμα του κυβερνήτη ούτε στις μανέτες και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων του ταχυπλόου. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη έκθεση αποκαλύπτει ότι στα χειριστήρια του ταχυπλόου δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του 77χρονου κατηγορουμένου, αλλά τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων! Και αυτό παρά τους ισχυρισμούς του Θρασύβουλου Λυκουρέζου και των άλλων επιβαινόντων στο ταχύπλοο ότι αυτός ήταν ο χειριστής του!

Ερωτήματα

Ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων ως συνήγορος πολιτικής αγωγής, έχει ζητήσει απαντήσεις για το κρίσιμο ερώτημα ποιος οδηγούσε το μοιραίο ταχύπλοο, αλλά και για σειρά άλλων ερωτημάτων. Μάλιστα, έχει αιτηθεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων των εμπλεκομένων, ενώ προτίθεται να υποβάλει και αίτημα για εξέταση DNA σε όλους όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας και ήδη έρχονται με επίσημο και διαβλητό τρόπο οι πρώτες απαντήσεις. Η πρώτη απάντηση από την έρευνα αποκαλύπτει ότι ούτε ο Λυκουρέζος λέει την αλήθεια ούτε η λιμενική Αρχή έκανε τίποτα για να την αποκαλύψει. Και το κυριότερο είναι ότι στο σκάφος επέβαιναν άγνωστα πρόσωπα, των οποίων το DNA βρέθηκε και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλυφθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη» αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Ωστόσο, η πλευρά του Θρασύβουλου Λυκουρέζου επιμένει ότι αυτός και κανείς άλλος ήταν ο καπετάνιος, καθώς βρέθηκαν αποτυπώματά του στη μηχανή του σκάφους. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν τα ευρήματα στο τιμόνι «λογικά», αφού «μπήκαν δύτες στο σκάφος, τα αποτυπώματα δεν ελήφθησαν κατευθείαν και το σκάφος παρέμεινε ανοιχτό και αφύλαχτο», ενώ επισημαίνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των μαρτύρων μιλά για ηλικιωμένο, εύσωμο καπετάνιο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ηταν 16 Αυγούστου όταν το τουριστικό σκάφος «Αντωνία» είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, μεταφέροντας 25 παραθεριστές. Ομως, στη μέση της διαδρομής το ταχύπλοο σκάφος «Duende» εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε. Ο τραγικός απολογισμός ήταν τέσσερις νεκροί, ανάμεσα στους οποίους ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο οδηγός της λάντζας, και 16 τραυματίες.

«Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί...» ήταν τα πρώτα λόγια του φερόμενου ως χειριστή του ταχυπλόου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, εξαδέλφου του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Ο 77χρονος είχε αποχωρήσει από το σημείο της σύγκρουσης, είχε καταφύγει σε φιλικό σπίτι και παραδόθηκε στις Αρχές πολύ αργότερα. Οι τρεις επιβαίνοντες του σκάφους υποστηρίζουν ότι εκείνος ήταν ο οδηγός, αλλά υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις που αναφέρουν την ύπαρξη επιπλέον ατόμου στο ταχύπλοο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα