Την κακοποίηση της 8χρονης Αντωνίας καταγγέλει η νονά της

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της αρπαγής της 8χρονης Αντωνίας από την γιαγιά της και τη μητέρα της. Η νονά του παιδιού, μιλώντας στο star.gr δίνει νέα τροπή στην υπόθεση, καταγγέλλοντας την κακοποίηση της μικρής από την οικογένεια του πατέρα.

Όπως είπε η κυρία Ευχαριστία Κουτεντάκη, οι γονείς της Αντωνίας χώρισαν πριν από λίγους μήνες. Με δικαστική απόφαση, δόθηκε η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού στην γιαγιά και τη μητέρα του, όμως νέα απόφαση έδωσε την οριστική επιμέλεια στη γιαγιά από την πλευρά του μπαμπά.

«Το παιδί ήταν μαζί με τη γιαγιά από την πλευρά της μαμάς του μέχρι τώρα. Η μικρή έχει κακοποιηθεί στο παρελθόν από το περιβάλλον το πατρικό και εξακολουθεί να κακοποιείται. Για το λόγο αυτό αρνήθηκε να πάει εκεί παρά την απόφαση του δικαστηρίου. Το ίδιο το παιδί είπε στη γιαγιά του “βοήθησέ με σε παρακαλώ, δεν θέλω να πάω εκεί”», ισχυρίστηκε η νονά της Αντωνίας.

Σημείωσε μάλιστα ότι η μαρτυρία του παιδιού για την φερόμενη κακοποίησή του έχει ηχογραφηθεί και το υλικό της ηχογράφησης έχει κατατεθεί στις δικαστικές αρχές.

«Η γιαγιά όταν τα έμαθε όλα αυτά, στην προσπάθειά της να προστατέψει το παιδί αρνήθηκε να το παραδώσει στη γιαγιά από την πλευρά του πατέρα», είπε στο star.gr η κυρία Κουτεντάκη και συνέχισε:

«Το παιδί αυτό δεν το άρπαξε κανείς και δεν εξαφανίστηκε».

Σε επισήμανσή μας όμως ότι παραβιάζεται μια δικαστική απόφαση και το παιδί δεν βρίσκεται ούτε καν στο σπίτι της γιαγιάς από την πλευρά της μητέρας η νονά είπε:

«Τα τηλέφωνα της γιαγιάς και της μαμάς είναι ανοιχτά. Η πατρική οικογένεια που υποτίθεται ότι ψάχνει την Αντωνία δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους. Το τηλέφωνο είναι στη διάθεση των αρχών θα μπορούσαν να πάρουν για να βεβαιωθούν ότι το παιδί είναι καλά και δεν κινδυνεύει. Ναι, δεν τηρείται η δικαστική απόφαση, αλλά γίνεται για την προστασία του ίδιου του παιδιού».

«Η γιαγιά του και η μαμά του προσπαθούν να προστατέψουν το παιδί αυτό από την κακοποίηση που έχει δεχθεί. Αυτό θα το έκανε ο οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος γονιός και άνθρωπος. Περνάει μια εικόνα ότι το παιδί κινδυνεύει, ενώ δεν είναι έτσι, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο», συνέχισε.

Χθες το βράδυ μάλιστα, η ίδια η γιαγιά ανήρτησε στο Facebook την δική πλευρά των πραγμάτων επιμένοντας και εκείνη ότι το παιδί έχει πέσει θύμα κακοποίησης από την άλλη πλευρά.

«Η ανάρτηση που έγινε από το Χαμόγελο του Παιδιού και η δημοσιοποίηση από τα Μ.Μ.Ε για την εξαφάνιση της 8χρονης Αντωνίας Α. ΔΕΝ είναι αληθής.

Το παιδί ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ όχι γιατί αρπάχτηκε ή εξαφανίστηκε αλλά γιατί ζητείται να πάει στο πατρικό περιβάλλον όπου εκεί κακοποιείται με ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο. Η κακοποίηση αποδεικνύεται από μαρτυρίες ηχογραφημένες του παιδιού και όχι μόνο. Τα περιστατικά της κακοποίησης είναι τόσα και τέτοια που θα σοκάρουν σε υπερθετικό βαθμό κάθε γονέα και άνθρωπο.

Αυτός είναι ο λόγος που με αναγκάζει να μην παραδίδω την ανήλικη εγγονή μου στην πατρική γιαγιά όπως θα έπρεπε βάση της σχετικής προσωρινής απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία της δίνει την επιμέλεια (η προηγούμενη προσωρινή απόφαση είχε αφαιρέσει την επιμέλεια από την πατρική οικογένεια της μικρής).Επισημαίνω πως γνωρίζω τις ποινικές συνέπειες της πράξης μου ωστόσο για το καλό της εγγονής μου και για την προστασία της και μετά από πολλά δικά της παρακάλια να μην την αφήσω να φύγει εκλιπαρώντας με "Βοήθησε με γιαγιά", αποφάσισα να μην την παραδώσω.

Όλες αυτές τις μέρες κανένας από την οικογένεια του πατέρα της εγγονής μου δεν επικοινώνησε μαζί μου, παρά μόνο οι αστυνομικές αρχές.

Οι πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα είναι ψευδής ,με εξαίρεση το τελευταίο δημοσίευμα του Ekriti που αναφέρει πως η διευθύντρια του σχολείου επικοινώνησε μαζί μου και με την Αντωνούλα και βεβαιώνει πως το παιδί είναι καλά. Οτιδήποτε άλλο δημοσιοποιηθεί είναι παντελώς ψευδές.

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ ΕΓΓΟΝΗ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Όλα τα στοιχεία για την υπόθεση καθώς και τα δικά μου στοιχεία είναι στη διάθεση των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών.

Με εκτίμηση,

Στυλιανή (Λίλιαν) Κάρταλη του Πλαστήρα και της Ελένης», έγραψε.

Η νονά της Αντωνίας υπογράμμισε ακόμα ότι η πλευρά της γιαγιάς από τη μητέρα έχει κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στις αρχές και θα ακολουθήσουν τη νομική οδό για να τελειώσει η ιστορία και να προστατευθεί το παιδί. Τόνισε δε ότι το ίδιο το παιδί έγραψε επιστολή, η οποία στάλθηκε στον εισαγγελέα και του περιγράφει όλα όσα έχει ζήσει στο πατρικό περιβάλλον.

Παρ’ όλ’ αυτά, μια αθώα ψυχή, ένα μικρό παιδί είναι το μεγάλο θύμα μιας διαμάχης ανάμεσα σε δύο γονείς που αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Όπως είπε στο star.gr κα ο πρόεδος του Χαμόγελου του Παιδιού, μοναδική προτεραιότητα θα έπρεπε να ήταν η προτασία του και η όσο το δυνατόν λιγότερη έκθεσή του. Αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο και κύριο μέλημά τους, αυτή τη στιγμή όμως βρίσκεται στο κέντρο ενός τυφώνα που δείχνει να μην εξασθενεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα