Μεσολόγγι: Η επιστολή της 22χρονης αδικοχαμένης Ειρήνης σε μικρούς μαθητές

Πριν από 2 χρόνια, τον Ιανουάριο του 2014, η 22χρονη τότε φοιτήτρια από το Μεσολόγγι Ειρήνη Τριανταφύλλου εφυγε από τη ζωή μετά το τροχαίο που σημειώθηκε όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο οποίο επέβαινε το κορίτσι επιστρέφοντας από τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη, συγκρούσθηκε με φορτηγό στα Νέα Μάλγαρα. Ο θάνατος της νεαρής γυναίκες βύθισε τοτε στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά της αλλα και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Σήμερα δυο χρόνια μετά, οι άνθρωποι το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» του Μεσολογγίου αποφάσισαν στη μνήμη της Ειρήνης, να ενισχύσουν -όχι μόνο τη φετινή χρονιά αλλά και για όσα χρόνια θα υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες με διάθεση προσφοράς- μαθητές της ευρύτερης περιοχής που έχουν ανάγκες.

Κι αυτό γιατί η Ειρήνη, ήταν ένα εξαιρετικά χαρισματικό παιδί με μεγάλη ευφυΐα, ευγένεια, ευαισθησία και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ήταν άλλωστε από τα πρώτα μέλη του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου»

Έτσι φέτος μοιράστηκαν σε 146 παιδιά των δημοτικών σχολείων Μεσολογγίου, Αγίου Θωμά, Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου ,και αλλού, σχολικές τσάντες γεμάτες με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη.

για μια κίνηση στη μνήμη της Ειρήνης Τριανταφύλλου αφού πίστη τους είναι πως και η Ειρήνη όσο ζούσε το ίδιο θα έκανε. Θα μοιράζονταν δηλαδή τα πράγματά της με όσους συμμαθητές της δεν θα είχαν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

Μέσα στις σχολικές τσάντες οι μαθητές βρήκαν και μια «δική» της επιστολή με την οποία προτρέπει τα παιδιά να γίνουν όχι μόνο άριστοι μαθητές αλλά και να σκορπίζουν γύρω τους καλοσύνη .

 

thebest

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα