Καταστροφές και προβλήματα από την κακοκαιρία. Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Τις άγριες διαθέσεις του άρχισε να δείχνει ο καιρός που σύμφωνα με την ΕΜΥ τα επόμενα 24ωρα δεν θα θυμίζει σε τίποτα το καλοκαιρινό σκηνικό  των προηγούμενων ημερών.

Η μεταβολή του καιρού άρχισε από τη δυτική Ελλάδα με τις πρώτες ζημιές να καταγράφονται σε Πύργο και Πάτρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 25 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Πάτρα, 15 στον Πύργο, 15 στο Αίγιο, 4 στη Νάυπακτο και 5 στην Αμαλιάδα.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα και στέγες στον Πύργο.

Αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν ενώ από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος.

Στην Πάτρα οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν δέντρα και «σήκωσαν» τραπεζοκαθίσματα.

Στην Ακτή Δυμαίων το νερό έφτασε σε ύψος τους 30 πόντους με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τρία οχήματα, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής στη Ναύπακτο. Τέντες ξηλώθηκαν, κλαδιά δέντρων έσπασαν και κάδοι απορριμμάτων αναποδογύρισαν.

Στην Αμφίκλεια το παζάρι που είχε στηθεί από χθες καταστράφηκε. Ισχυροί άνεμοι έριξαν της παράγκες.

Μάλιστα μέσα σε κάποιες από αυτές βρίσκονταν άνθρωποι, οι οποίοι στάθηκαν τυχεροί. «Ο Θεός βοήθησε και δεν μας έσφαξαν οι τσίγκοι που έκαναν βόλτες στον αέρα...», είπε χαρακτηριστικά στο lamiareport.gr ένας από αυτούς, που είδε την παράγκα του να καταρρέει.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στα Σίβοτα.

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τη Ζάκυνθο

Μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή, το πρωί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Αλυκάνα, όπου ο δυνατός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σήκωσε και στέγες από μικρά μαγαζιά και πήρε τσίγκους και άλλα ελαφριά υλικά.

Επίσης, στο γειτονικό χωριό, Σκουλικάδο, ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και πήρε μαζί του σκεπές στάβλων και αγροκτημάτων χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Ακόμα και στην πόλη της Ζακύνθου προκλήθηκαν υλικές ζημιές από τους δυνατούς ανέμους με χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετακίνηση βαγονιού από τρενάκι που κάνει το γύρω της πόλης.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα Δευτέρα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Τρίτη θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η Θράκη, η ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Νέα Μηχανιώνα: Νεκρή βρέθηκε η 53χρονη αγνοούμενη

Νεκρή εντοπίστηκε η 53χρονη Σταυρούλα Πιπερά, η οποία αγνοούνταν από τις 7 Σεπτεμβρίου 2016, μετά από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Omnibus Alert, η 53χρονη βρέθηκε από άνδρες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή του Ποσειδίου Χαλκιδικής.

Η σορός της μεταφέρθηκε στα Ν. Μουδανιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα