Θάσος: Ολοκληρώθηκε σε 6 μέρες η καταγραφή των ζημιών

Σε χρόνο ρεκόρ 6 ημερών ολοκληρώθηκε η καταγραφή όλων των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο, στο πλαίσιο δέσμης μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων του νησιού που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ταχύτατη απογραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στη Θάσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, επιτεύχθηκε χάρη στο νέο σύστημα άμεσης και έγκυρης εποπτείας, καταγραφής και αξιολόγησης από εδάφους και αέρος των συνεπειών φυσικών καταστροφών, (πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.ά.), που έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης.

Με το σύστημα αυτό, όπως τονίζει σε δήλωσή του, ο υπουργός Υποδομών: "Βάζουμε τέλος στην γραφειοκρατική κοροϊδία, στις ατέρμονες καθυστερήσεις οριοθετήσεων και αποζημιώσεων και στην πελατειακή αναποτελεσματικότητα του παλαιοκομματικού συστήματος, που επί δεκαετίες, αντί να στηρίζει και να συντρέχει τους πολίτες, πλήττει το περιβάλλον και την αξιοπρέπεια των πληγέντων πολιτών, πολλές φορές πιο βάναυσα από τις ίδιες τις φυσικές καταστροφές".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα