Κοριτσάκι έκανε πλαστική επέμβαση για να γλιτώσει το bullying

Μουδιασμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων την υπόθεση ενός 9χρονου κοριτσιού, το οποίο υφίσταται επανειλημμένα -σύμφωνα με καταγγελία της οικογένειάς του- bullying από μαθητή του σχολείου στο οποίο πηγαίνει. Με τις μνήμες από την τραγική κατάληξη της ιστορίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που προέβη στο απονενοημένο διάβημα εξαιτίας της συμπεριφοράς του περίγυρού του εις βάρος του, να είναι νωπές ακόμα στην περιοχή, φαίνεται ότι η μάστιγα του bullying καλά κρατεί στη χώρα μας.

​Το παιδί είχε γεννηθεί με μια αισθητική δυσμορφία στα αυτιά (υπερμεγεθή πτερύγια) με αποτέλεσμα να γίνεται δέκτης προσβλητικών σχολίων...

Όπως επισημαίνεται σε μια από τις πολλές επιστολές που έστειλε η μητέρα της 9χρονης στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, το παιδί είχε γεννηθεί με μια αισθητική δυσμορφία στα αυτιά (υπερμεγεθή πτερύγια) με αποτέλεσμα να γίνεται δέκτης προσβλητικών σχολίων, όπως «Ντάμπο το ελεφαντάκι», τα οποία συνοδεύονταν από επιφωνήματα που παρέπεμπαν σε πίθηκο (ου, ου, ου, ου, ου). Η ψυχολογική πίεση που δεχόταν το παιδί ήταν τόσο μεγάλη που από ένα σημείο και έπειτα δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο.

Τελικά, ελήφθη η απόφαση να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της δυσμορφίας -εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα την πολυήμερη απουσία του από τα μαθήματα. Ακόμα, όμως, και μετά την επέμβαση, η επιθετική συμπεριφορά του μαθητή ξεκίνησε εκ νέου. 

Στην επιστολή της η μητέρα αναφέρει: «Την 21-4-2016 υπήρξε νέα επίθεση σε βάρος του παιδιού μου… την προσέγγισε στο διάλειμμα και άρχισε να την αποκαλεί “Ντάμπο το ελεφαντάκι”, “Τσιγγάνα”, “Γύφτισσα”. Παρακινούμενα από αυτό το παιδί, άρχισαν όλα τα παιδιά να της φωνάζουν “ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ”. Η κόρη μου γύρισε στο σπίτι σε άθλια κατάσταση κλαίγοντας και αρνούμενη να ξαναπάει στο σχολείο».



Στο ίδιο κείμενο που δημοσιεύει το epirus-tv-news.gr, υπογραμμίζεται ότι ο διευθυντής του σχολείου δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να σταματήσει η συγκεκριμένη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα το κορίτσι να ζει καθημερινά έναν εφιάλτη.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα