Στο Ζάππειο και οι συνταξιούχοι που διαδήλωσαν στην Αθήνα. Βίντεο

Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι, λίγο μετά τις 9 το πρωί, πίσω από τα πανό των σωματείων και ομοσπονδιών τους, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις περικοπές στις συντάξεις και συνολικά ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Η κινητοποίηση γίνεται ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Η κινητοποίηση, που ήταν προγραμματισμένο να κατευθυνθεί στο υπουργείο Εργασίας, άλλαξε προορισμό. Όπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπουρης, η πορεία των συνταξιούχων θα κατευθυνθεί προς το Ζάππειο, εκεί που από το πρωί γίνεται η κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και η πορεία των συνταξιούχων κατευθύνθηκε προς το Ζάππειο με στόχο να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων.

«Τέρμα πια στον εμπαιγμό ή με το κεφάλαιο ή με το λαό», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», «Δώστε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυναμικά από τους συνταξιούχους.

902

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα