Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εκδηλώσεις

 

Τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του «δικού μας Παύλου» διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.

Με αφορμή την επέτειο αυτή και τις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος με μήνυμά του τονίζει:

«Πέρασαν 3 χρόνια, από εκείνη τη νύχτα που ο συμπολίτης μας, Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής γιατί πίστευε στα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και αντιμαχόταν το φασισμό μέσα από τα τραγούδια του.

Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε και τιμάμε τη μνήμη του. Είναι υποχρέωσή όλων μας να διατηρήσουμε το νόημα της θυσίας του.

Οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι των παιδιών μας, δεν θα πρέπει να αφήσουν το δηλητήριο του φασισμού να φωλιάσει στις ψυχές των μαθητών. Όπως στην σύγχρονη ιστορία μας, οι παππούδες μας νίκησαν τον φασισμό, έτσι και σήμερα δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες να βρουν πρόσφορο έδαφος στο νου και στην καρδιά των παιδιών μας.

Είναι υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση της κοινωνίας της ελευθερίας και της δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών ,χωρίς διακρίσεις , ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, θρησκεία ή πολιτικές αντιλήψεις. Η καρδιά του Παύλου χτυπά στις γειτονιές της πόλης μας».

Οι εκδηλώσεις είναι:
- Την Παρασκευή 16/9 στις 9 το βράδυ προβολή της ταινίας «Το μίσος» στο "CINE ΜΕΛΙΝΑ"( Σωκράτους 65, Δραπετσώνα). 
- Το Σάββατο 17/9 στις 8 το βράδυ θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος και Χηλής- Χαραυγή. 
- Την Κυριακή στις 18/9 στις 7 μ.μ. συναυλία με RAP μουσική στο Καστράκι – Δραπετσώνα (κοντά στον ΗΣΑΠ).

Τριήμερες εκδηλώσεις Πρόγραμμα εκδηλώσεων | ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

17 και 18 Σεπτεμβρίου

Η οικογένεια & φίλοι Παύλου ''Killah P" Φύσσα καλούν «όποιον θέλει να είναι δίπλα μας, στις 17 Σεπτεμβρίου ώρα 22:00 στο σημείο της δολοφονίας (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι) μόνο με ένα κερί για σιωπηλή συγκέντρωση και στις 18 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00 στην έκταση «Καστράκι» (πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2) όπου θα πραγματοποιηθεί το RAP MONSTERS FESTIVAL, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και συνεχίζουν οι φίλοι του, με σκοπό την συσπείρωση και ενεργοποίηση της νεολαίας για θέματα αλληλεγγύης».

Περισσότερες πληροφορίες στις επίσημες σελίδες μας στο facebook: Rap Monsters Festival by Killah P και Δεν Ξεχναμε.

Συγκέντρωση «καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής»

Επίσης το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα 17 σωματεία, συνδικάτα και οργανώσεις διοργανώνουν συγκέντρωση «καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη (πλατεία Ζαρντέν).

Ανάμεσά τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου, ναυτεργατικά σωματεία κ.α.

«Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, τις νέες και τους νέους των δήμων Πειραιά, να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία μας. Να απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά στην προσπάθεια αθώωσης στην συνείδηση του λαού, της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των αφεντικών της. Να οργανώσουμε συνολικά τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας ενάντια στο σύστημα που μας τα στερεί και όσους το στηρίζουν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των σωματείων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα