Ληστεία στη Μαλεσίνα: Η μεταμφίεση, η χλωρίνη και η ατάκα που δείχνουν Πόλα Ρούπα

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συμμετέχει στις έρευνες για την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε, χθες το μεσημέρι, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Η ληστεία πραγματοποιήθηκε στις 14:20, δηλαδή λίγο πριν κλείσει η τράπεζα για το κοινό και η Αστυνομία εντόπισε ανάμεσα στους τρεις δράστες τουλάχιστον μία γυναίκα. Οι δράστες φορούσαν γυναικείες περούκες και φόραγαν γάντια.

Υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, ενώ η γυναίκα απείλησε τον διευθυντή και τον οδήγησε στο χρηματοκιβώτιο, την ώρα που έτερος δράστης προέτρεψε τους υπαλλήλους να ανοίξουν το ΑΤΜ.

Περιμένοντας να περάσει η ώρα της χρονοκαθυστέρησης, για το χρηματοκιβώτιο, είχαν αρπάξει τα χρήματα από το ΑΤΜ και από τα ταμεία.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των μαρτύρων οι δράστες εισέβαλαν λίγο μετά τις δύο και μισή το μεσημέρι.

Όλα δείχνουν ότι αρχηγός ήταν η μια από τις δύο γυναίκες. Εκείνη έμοιαζε να δίνει εντολές.

Μάλιστα η... λησταρχίνα είπε στους εργαζόμενους να μην ανησυχούν και πως εάν δώσουν τα χρήματα δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν.

“Καθίστε ήσυχοι. Γίνεται απαλλοτρίωση των χρημάτων της τράπεζας, αν δεν αντιδράσετε δεν θα σας πειράξει κανείς” είπε η γυναίκα και η λέξη “απαλλοτρίωση” σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική.

Οι δράστες βγήκαν από την τράπεζα στις 14:35 με 180.000 ευρώ στην κατοχή τους.

Έφυγαν από το σημείο με ένα λευκό Toyota Starlet με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Το όχημα μία ώρα αργότερα εντοπίστηκε σε ελαιώνα του επαρχιακού δρόμου Λάρυμνας-Κόκκινου. Οι δράστες είχαν ρίξει μεγάλη ποσότητα χλωρίνης στο εσωτερικό του για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και DNA.

Ο τρόπος δράσης, η μεταμφίεση, η χρήση χλωρίνης,  αλλά και το γεγονός ότι η Πόλα Ρούπα  είναι καλός γνώστης της περιοχής, βάζει σε υποψίες τις Αρχές ότι η ταυτότητα της δράστριας μπορεί να ανήκει στη σύζυγο του Νίκου Μαζιώτη και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιούνιο του 2015 η Πόλα Ρούπα, με άγνωστο συνεργό, είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας του νοσοκομείου Σωτηρία, με λεία 125.000 ευρώ, με τα οποία αργότερα είχε νοικιάσει, με ψεύτικη ταυτότητα, ελικόπτερο με το οποίο επιχείρησε να οργανώσει απόπειρα απόδρασης του Μαζιώτη και άλλων κατηγορούμενων για τρομοκρατία από τις φυλακές Κορυδαλλού. Τα σχέδιά της είχε αποτρέψει τότε ο χειριστής του ελικοπτέρου, που ήταν πρώην αστυνομικός.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου και των εγκληματολογικών εργατηρίων εξετάζουν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας, ενώ και το αυτοκίνητο θα μεταφερθεί στην Αθήνα για περαιτέρω εξερεύνηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα