Δίκη Άννυς: Φως στην αποτρόπαια δολοφονία. Η μικρή έβλεπε πολλά

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως  για την αποτρόπαια δολοφονία της 4χρονης Άννυ  και τα όσα βίωνε η άτυχη μικρή καθημερινά.

Οι εμπλεκόμενοι αλλά και μάρτυρες αποκαλύπτουν τα όσα συνέβησαν και προκαλούν φρίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται.

Η διαχειρίστρια του διαμερίσματος  της Μιχαήλ Βόδα μίλησε για κηλίδες αίματος που παρατήρησε στις σκάλες που οδηγούσαν στον υπόγειο. Εκ των υστέρων, συνδυάζοντας τα γεγονότα, είπε πως αρχικά είδε τις κηλίδες, στη συνέχεια διαπίστωσε μια άσχημη «βρώμα» στο υπόγειο και τέλος μια έντονη μυρωδιά κολόνιας, η οποία κατέκλυσε την πολυκατοικία.

Η  διαχειρίστρια αναφέρθηκε και σε ένα βίαιο περαστικό που έγινε στις 9 Μαρτίου 2015.

«Με φώναξε η μαμά μου "κατέβα ο Σάββας σκοτώνει τη γυναίκα του". Όταν κατέβηκα είχαν σταματήσει τον καυγά και είχαν μπει στο διαμέρισμα. Πήγε ένας γείτονας στην αστυνομία και οταν ήρθε δεν άνοιξαν. Νομίζω οτι την μερα που μάλωσε με την Δημητρίνα μου έφερε την Άννυ και ειπε αυτο ειναι το παιδί μου, του είπα οτι ειναι πολύ όμορφο να το προσέχει», περιέγραψε η διαχειρίστρια.

Η μάρτυρας ανέφερε πως εκείνη την ημέρα ο Σάββας τους είπε πως "η Δημήτρινα δε θέλει να δει το παιδι της και εγώ προσπαθώ να την πείσω να δει το παιδί της, να κατέβει κάτω να το δει". «Η μητέρα μου μετά του είπε "γιατι την δέρνεις τη γυναίκα σου δε σου τα έφερε σήμερα;..."

Η μάρτυρας εξέφρασε τη πεποίθηση πως το περιστατικό έγινε παρουσία της μικρής Άννυ. Όπως ειπε εκείνη μόνο μια φορά είχε ακούσει τη φωνή της μικρής ενώ επικαλέστηκε μαρτυρία ένοικου που έχει φύγει από τη ζωή οτι άκουγε το παιδάκι να κλαίει. Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στον δεύτερο κατηγορούμενο Νικολάι επισημαίνοντας πως τον είχε δει μια φορά. «Μου παρουσιάστηκε ως μοντελίστ από την Τυνησία», ανέφερε ενώ τόνισε πως μύριζε ωραία και ήταν περιποιημένος.

«Κάποια στιγμή είδα ροζ κηλίδες αίματος από τη σκάλα του ισογείου προς το υπόγειο. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν αίμα. Υπέθεσα, τότε, πως κάποιος απρόσεκτος έβγαλε σκουπίδια που έσταζαν. Ο αδελφός μου, μου ανέφερε, την εβδομάδα μετά το Πάσχα, ότι μοίραζε πολύ έντονη μυρωδιά κολόνιας στην πολυκατοικία και σκεφτήκαμε πως έσπασε ένα μπουκάλι κολόνιας. Ο αδελφός μου, μου είχε πει λίγο νωρίτερα, πως βρωμάει κάτι σαν ψοφίμι στο υπόγειο...». «Δηλαδή πρώτα οι κηλίδες, μετά η μυρωδιά και μετά η κολόνια», παρατήρησε ο πρόεδρος για να γνέφει θετικά η μάρτυρας.

Το βίαιο περιστατικό επιβεβαίωσε κι άλλος ένοικος της πολυκατοικίας ο οποιος κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Την χτύπαγε, την τράβαγε από τα μαλλιά». Όπως επίσης ανέφερε: «Το παιδάκι κατά καιρούς έκλαιγε αλλά ήταν φυσιολογικό κλάμα παιδιού. Την Μεγάλη Πέμπτη τον είδα να παίρνει στις 5 το πρωί βόλτα τη μικρή. Φαινόταν φυσιολογικός, όχι υπό την επήρεια ναρκωτικών».

Αίσθηση προκάλεσε, νωρίτερα, η κατάθεση ενός άνδρα, άλλοτε ερωτικού συντρόφου του πατέρα της Άννυ, Σάββα, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο κατηγορούμενος εκδιδόταν, με αγγελίες μέσω διαδικτύου, και έκανε χρήση ηρωίνης.

«Ο Σάββας δεν είχε μυαλό για να κάνει τέτοια πράγματα...»

«Ο Σάββας δεν έχει μυαλό για να κάνει τέτοια πράγματα... ο άλλος έχει μυαλό (σ.σ. Νικολάι )», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο πρώην σύντροφος του Στανισλάβ Μπακαρτιέβ, γνωστού ως Σάββα, αναφερόμενος στην εξαφάνιση και τον τεμαχισμό της 4χρονης προσθέτοντας, ωστόσο, στη συνέχεια: «Μισά μισά τα κάνανε και τα σχεδίασαν...».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον Σάββα για περίπου δυο χρόνια και πως κατά τη διάρκεια της σχέσης τους εκείνος δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Με τη Δημήτρινα γνωρίστηκε το 2010. Η Δημήτρινα έμεινε έγκυος και το κράτησε μυστικό από το Σαββα. Εκείνος το έμαθε στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ήθελε να κρατήσει το παιδί», είπε ο μάρτυρας και περιέγραψε τον Σάββα ως ήρεμο άνθρωπο που δεν είχε καυγαδίσει ποτέ με κανέναν.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση του με τη Δημητρίνα;

Μάρτυρας: Άκουσα ότι μάλωναν για την πρέζα . Εκείνη έκανε μόνο «μαύρο» .

Πρόεδρος: Εκείνη την περίοδο ο Σάββας έκανε χρήση ναρκωτικών;

Μάρτυρας: Ναι συστηματικά, ηρωίνη. Ζούσε με χρήματα που του έδινε η Δημητρίνα που δούλευε σε στούντιο...

Αναφερόμενος δε σε συνάντηση που είχε με τον Νικολάι (σ.σ. δεν είχε γίνει ακόμη γνωστή η εξαφάνιση της μικρής) υποστήριξε πως όταν τον ρώτησε τι κάνει ο Σάββας εκείνος του απάντησε «πως είναι χάλια από την ηρωίνη». «Του είπα "το ξέρω" και μετά ρώτησα τι κάνει η Άννυ και μου απάντησε ότι κοιμάται...».

«Ψέματα λέει»

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν είχε συναντήσει ποτέ την Άννυ. «Ήρθε μια φορά ο Σάββας κάτω από το σπίτι για να φέρει μια κρέμα αλλά του είπα να μην ανέβει το παιδί γιατί εκεί ήμασταν όλοι τραβεστί», είπε συμπληρώνοντας πως πίστευε ότι τόσο ο Σάββας όσο και η Δημητρίνα νοιάζονταν για το παιδί καθώς συζητούσαν συνεχώς γι’ αυτό. Αν και ο μάρτυρας υποστήριξε πως εξαιτίας της χρήσης ο Σάββας κοιμόταν πολλές ώρες καθημερινά κατέθεσε πως δεν σκέφτηκε ποτέ ότι υπάρχει κίνδυνος για το παιδί.

Εισαγγελέας: Είχε ο Σάββας ερωτικές σχέσεις μόνο με γυναίκες;

Μάρτυρας: Με γυναίκες και άνδρες...

Εισαγγελέας: Είχε σχέση ο Σάββας με το Νικολάι;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Πώς το ξέρετε;

Μάρτυρας: Φαίνεται...

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Νικολάι έμενε στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, με τον Σάββα, το Μεγάλο Σάββατο κάτι που ο ίδιος αρνείται. «Ψέματα λέει», διαμαρτυρήθηκε ο Νικολάι από το εδώλιο καθώς ισχυρίζεται πως είχε φύγει από τη Μιχαήλ Βόδα τη Μεγάλη Πέμπτη. Ο ισχυρισμός αυτός, μάλιστα, οδήγησε το δικαστήριο να καλέσει ως μάρτυρα μια γυναίκα στο σπίτι της οποίας, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, έμεινε φεύγοντας από το σπίτι- σφαγείο.

«Μου είχε πει πως θα πάρει το παιδί στη Γερμανία»

Φως στις ημέρες που η κατηγορούμενη Δημήτρινα Μπορίσοβα βρίσκονταν στη Γερμανία, ενώ την φροντίδα της Άννυ είχε ο πατέρας της στην Ελλάδα, επιχείρησε να ρίξει με την κατάθεση της, νεαρή φίλη της η οποία τη συνόδευε στο ταξίδι.

Η μάρτυρας, η οποία εργαζόταν στο ίδιο στούντιο με την κατηγορούμενη, υποστήριξε πως άφησε το παιδί στον Σάββα ζητώντας του να το κρατήσει η μητέρα του.

Πρόεδρος: Γιατί δεν ήθελε να μείνει με τον Σάββα;

Μάρτυρας: Δεν του είχε εμπιστοσύνη.

Πρόεδρος: Έκανε χρήση ναρκωτικών;

Μάρτυρας: Ναι μάλλον αυτός ήταν ο λόγος...

«Όταν της είπε πως πήρε το παιδί από την μητέρα του δεν ανησύχησε, μιλούσε κάθε μέρα με το παιδί», είπε η μάρτυρας προσθέτοντας πως πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να πάει μόνιμα στη Γερμανία μαζί με το παιδί.

Πρόεδρος: Ο Σάββας το ήξερε;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Του έστελνε χρήματα από τη Γερμανία. Ο Σάββας ήταν εκείνος που ήθελε να φέρει στην Ελλάδα τη μικρή για να μην στέλνει στη Βουλγαρία χρήματα στην οικογένειά της η Δημητρίνα.

Μάλιστα, όπως είπε η μάρτυρας, μετά το έγκλημα εκτίμησε πως σκότωσε το παιδί γιατί κατάλαβε πως η Δημητρίνα θα τον άφηνε και θα έφυγε στη Γερμανία.

Η κατάθεση της μητέρα του Σάββα

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η μάρτυρας υποστήριξε πως τελευταία φορά είδε την εγγονή της πριν το Πάσχα του 2015, όταν την πρόσεξε για 4-5 ημέρες. Στη συνέχεια, καθώς η μητέρα της Άννυ ήταν στη Γερμανία και είχε τσακωθεί με τον γιο της, η μάρτυρας δεν ξαναμίλησε με τη μικρή.

"Είχαμε μαλώσει και ο Σάββας δε μου σήκωνε τηλέφωνο, δε μίλησα ξανά με την Άννυ...Μια φορά μου είπε οτι κοιμάται...Μια άλλη μετά το Πάσχα μου είπε στο τηλέφωνο οτι είμαστε Βουλγαρία...Μετά μου είπε η Άννυ χάθηκε, κοιμόμουν άνοιξε την πόρτα και έφυγε..." ανέφερε.

Πάντως δεν ήταν λίγες οι φορές που ακόμη και με δάκρυα στα μάτια υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία γιος της, αγαπούσε τη μικρή Άννυ: "Αυτός την κοίταγε σε τα μάτια του, την πήγαινε βόλτα, την τάιζε την είχε σαν πριγκίπισσα. Η μάνα της καμάρωνε για αυτο". Σε άλλο σημείο κατέθεσε ότι "εγώ δεν το πιστεύω αυτό ακόμα. Πιστεύω οτι θα μου πει ο Σάββας ότι δεν είναι αλήθεια. Είναι πολύ καλό παιδί. Αυτός φρόντιζε τη μικρή. Άλλαζε τις πάνες. Ήταν όλη μέρα μαζι του. Ακόμα περιμένω να μου πει οτι δεν είναι αλήθεια".

Η δίκη διεκόπη για τις 21 Σεπτεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα