Διαμαρτυρία συνταξιούχων για τη σφαγή των επικουρικών συντάξεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου με αφορμή την  "σφαγή των επικουρικών συντάξεων", όπως ανέφεραν στο κάλεσμά τους,  πραγματοποιούν 9 οργανώσεις συνταξιούχων.

«Χρήματα που έχουμε πληρώσει μια ζωή για να έχουμε αξιοπρεπή και σύμφωνα με τις ανάγκες γεράματα, τα κλέβουν εν ψυχρώ για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα αλλότρια προς τα δικά μας» υποστήριξαν οι συνταξιούχοι, ζητώντας να τους επιστραφούν «όλα όσα τους έχουν πάρει».

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλο.

Μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία τόνισε πως ο υπουργός τούς είπε ότι «απλά εφάρμοσε τον νόμο».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε ότι «διεκδικούμε τα λεφτά μας που τα έχουμε δουλέψει και τα βγάλαμε με το αίμα της καρδιάς μας. Δεν είναι μόνο οι επικουρικές, αλλά όλα όσα μας έχουν περικόψει».

Στις  2 Σεπτεμβρίου, περίπου 150 χιλιάδες συνταξιούχους είδαν τις επικουρικές τους μειωμένες κατά 10% με 12% ενώ σε κάποιες, ευτυχώς ελάχιστες, περιπτώσεις υπήρξαν μειώσεις ακόμη και 40%.

Οι περικοπές αφορούσαν: το επικουρικό ταμείο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑΜ), το πρώην Ταμείο της ΔΕΗ (ΚΑΠ/ΔΕΗ), το πρώην ΤΕΑΥΕΚ, το ταμείο των εμποροϋπαλλήλων, των πρώην εργαζομένων σε εταιρείες Οινοποιίας, Ζυθοποιίας και Οινοπνευματοποιίας, το πρώην ΤΕΑΥΝΤΠ (υπάλληλοι ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων) και το πρώην ΤΑΠΤΠ (Προσωπικό πρώην Τράπεζας Πίστεως - Alpha Bank).

Κουτσουρεμές θα είναι και οι συντάξεις Οκτωβρίου αναμένεται το τρίτο και τελευταίο κύμα που θα αφορά σε συντάξεις με ειδικά καθεστώτα, ενώ κατά τον ίδιο μήνα θα παρακρατηθεί και η πρώτη δόση των αναδρομικών, αφού η μείωση «μετρά» από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα