Τα κλάματα της μητέρας της Άννυ: Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο

Με καλυμμένο το προσωπό της εμφανίστηκε στην έναρξη της δίκης για τη στυγερή δολοφονία της Άννυ, η μητέρα της, Δημητρίνα.

Μαζί της, ο 27χρονος πατέρας της Άννυ, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας και ο 30χρονος φίλος του, Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι, για την δίκη της υπόθεσης που ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Με τη μητέρα της 4χρονης Άννυ να ζητεί από το δικαστήριο να μην καθίσει δίπλα στον άλλοτε σύντροφο της και πατέρα του παιδιού της που κατηγορείται ότι το σκότωσε και το τεμάχισε στο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων η γυναίκα κάθισε δίπλα στον 27χρονο πατέρα της μικρής Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστό ως Σάββα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου της Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος ζήτησε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, να καθίσει ανάμεσα τους ένας αστυνομικός.

«Η κατηγορούμενη να καθίσει δίπλα στον πατέρα που κατηγορείται ότι έκανε ότι έκανε στο παιδί της; Δεν πρόκειται να γίνει η δίκη έτσι...», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος, συμπληρώνοντας πως στην περίπτωση που δεν εισακουστεί η επιθυμία της θα την εκπροσωπήσει ο ίδιος και εκείνη θα αποχωρήσει από τη διαδικασία. «Δεν γίνεται να παραμείνει εδώ και να υποφέρει», είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Ο πρόεδρος κάλεσε την κατηγορουμένη να σηκωθεί από το εδώλιο και τη ρώτησε: «Αισθάνεστε ότι πιέζεστε; Έχετε πρόβλημα να καθίσετε δίπλα στον κατηγορούμενο;».

«Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο με αυτό που έκανε στο παιδί μου», απάντησε η γυναίκα κλαίγοντας. Τελικά, οι θέσεις άλλαξαν και ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι κάθισαν οι δυο συγκατηγορούμενοι τους και η μεταφράστρια.

Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του 30χρονου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι υπέβαλε ένσταση καθώς δεν έχει μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στην Βουλγαρική γλώσσα. Η συνήγορος έκανε λόγο για απόλυτη ακυρότητα του βουλεύματος υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο παραβιάζονται τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

«Βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους συγκατηγορουμένους του. Έχει μεταφραστεί μόνο ο κατάλογος των μαρτύρων και παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης», είπε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα