"Ο Ντουζόν δεν είχε δικαιοσύνη". Πικρία για την απόφαση

«Ο Ντουζόν δεν είχε δικαιοσύνη τη νύχτα που του πήραν τη ζωή, δεν υπήρχε δίκη, δεν υπήρχαν δικαστές ούτε δικαστήρια. Και εμείς έχουμε καταδικαστεί να ζούμε με αυτό για την υπόλοιπη ζωή μας». Με τρεμάμενη φωνή ο Ολιβερ Ζάμιτ, τραγικός πατέρας του άτυχου Ντουζόν που τον Ιούλιο του 2008 ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Μύκονο, εξέφρασε την πικρία του για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους για το θάνατο του γιου του.

Απογοητευμένοι είναι οι γονείς του άτυχου Ντουζόν Ζαμίτ, με την απόφαση του δικαστηρίου για τους ενόχους του θανάτου του νεαρού Αυστραλού, σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, ο βασικός κατηγορούμενος, Μάριος Αντωνόπουλος, «έπεσε στα μαλακά» καθώς η κατηγορία μετατράπηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του αυστραλιανού Τύπου, οι άτυχοι γονείς του Ντουζόν, Όλιβερ και Ρόζμαρι, που ήρθαν στη Μυτιλήνη με τον μικρότερο γιο τους, ανέμεναν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και το μέγιστο της ποινής τους.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγαίου έκρινε ένοχο τον Μάριο-Σωσίπατρο Αντωνόπουλο για τις κατηγορίες της πρόκλησης θανατηφόρων σωματικών βλαβών και της παράνομης οπλοχρησίας, καταδικάζοντάς τον σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και έξι μηνώ ν. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την καταδίκη του Αντωνόπουλου σε ποινή φυλάκισης 27 ετών. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Νίκος Μαυρομάτης τόνισε ότι ο πελάτης του δεν θέλησε να κάνει αίτηση αναστολής της ποινής του, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θέλει να πάει φυλακή για να εξιλεωθεί γι’ αυτό που έκανε».

Οι δύο εκ των τριών ενήλικων συνεργών του Αντωνόπουλου κρίθηκαν ένοχοι για άμεση συνέργεια στη δολοφονία, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού έγινε δεκτό το αίτημά τους για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε τον 48χρονο υπάλληλο ασφαλείας Γ. Χατζηιωάννου σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών και τον Δημήτρη Βαρώνο σε 7 χρόνια και 6 μήνες, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες τον ιδιοκτήτη του μπαρ. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ανήλικος, ο οποίος θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Οι γονείς του 20χρονου Αυστραλού, που στις 28 Ιουλίου του 2008 ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου έξω από το μπαρ «Τροπικάνα» της Μυκόνου, όπου παραθέριζε, ευχαρίστησαν τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια και τον κόόσμο για τη συμπαράστασή τους: «Πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη και στο νόμο και αποδεχόμαστε τις ποινές που επιβλήθηκαν. Είμαστε λίγο απογοητευμένοι για το ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι θα περπατούν ελεύθεροι στους δρόμους. Ανθρωποι που αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ειλικρινείς. Δύο άνθρωποι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν από τη χώρα και να μη γυρίσουν ποτέ πίσω, οπότε δεν θα χρειαστεί να εκτίσουν και την όποια ποινή θα τους επιβληθεί» τόνισε ο Ολιβερ Ζάμιτ, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Η μητέρα του άτυχου παιδιού, Ρόζμαρι δήλωσε ότι «θα δεχτούμε την απόφαση με αξιοπρέπεια» και ευχαρίστησε όλους όσοι τους συμπαραστάθηκαν. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προτεινόμενες ποινές του εισαγγελέα.

Τέλος, οι γονείς του Αντωνόπουλου τόνισαν ότι ο γιος τους έχει μετανιώσει γι’ αυτό που έκανε, ζήτησαν συγγνώμη και σημείωσαν ότι το μόνο που ήθελαν ήταν να δικαστεί το παιδί τους για κάτι που έκανε, και όχι για κάτι που δεν έκανε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Αντωνόπουλος το βράδυ της 28ης Ιουλίου 2008, μαζί με τρεις υπαλλήλους (ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος) και τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου στο οποίο διασκέδαζε ο Ντουζόν Ζαμίτ, στη Μύκονο, επιτέθηκε σε παρέα ξένων χρησιμοποιώντας πτυσσόμενο μεταλλικό ρόπαλο, που έφερε μαζί του παράνομα. Με το κλομπ ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον νεαρό Αυστραλό, χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα