Αίγινα: Στη φυλακή ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου

Προφυλακιστέο έκρινε την Πέμπτη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά τον 77χρονο χειριστή του ταχυπλόου που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα, εμβολίζοντας τουριστική λάντζα.

Ο 77χρονος απολογήθηκε την περασμένη Παρασκευή και έκτοτε βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, καθώς υπήρχε διαφωνία σχετικά με την προφυλάκισή του ή όχι, μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Την απόφαση έλαβε σήμερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά με πλειοψηφία 2 έναντι 1, υπέρ της προφυλάκισης.

Η ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας

Εν τω μεταξύ, εννέα ημέρες μετά το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις άνθρωποι, εμφανίστηκε στις Αρχές η τέταρτη επιβάτιδα του "Duende".

Σύμφωνα με το "Έθνος" πρόκειται για την 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας αναμένεται να καταθέσει σήμερα ή αύριο.

Η ίδια φέρεται να τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Αίγινας και να αιτιολόγησε την απουσία της λόγω του ισχυρού σοκ που υπέστη.

Δήλωσε ότι αμέσως μετά την αποβίβασή της στην Αίγινα, πήρε το πρώτο πλοίο για Αθήνα, το "Αγιος Νεκτάριος", στις 2.10 το μεσημέρι, και από τότε κλείστηκε στο σπίτι της, σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα φέρνει στο φως μια νέα μαρτυρία του καπετάνιου του "Αγιος Νικόλαος" που έσπευσε στο ναυάγιο να περισυλλέξει τραυματίες.

"Περισυνέλεξα τρία άτομα, τα οποία κολύμπαγαν και δεν είχαν από κάτι να πιαστούν (...) είχαν πάνω τους πετρέλαια. Ήταν δύο άντρες, ο ένας με γρατσουνιές στο πόδι και ο άλλος σε λαιμό και πόδι και μία κοπέλα με ακρωτηριασμένο πόδι. Επειδή η κοπέλα αιμορραγούσε έφυγα για το λιμάνι της Πέρδικας. Μετά από 25 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο".

"Βολές" Κούγια κατά του αρχηγού του Λιμενικού

Χθες, ευθείες "βολές" προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη εξαπέλυσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας για τη μοιραία σύγκρουση σκαφών με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα.

Σε εξώδικη διαμαρτυρία, ο δικηγόρος ζητάει εντός 24 ωρών να απαντηθούν 9 ερωτήματα, με κυριότερα ποιοι επέβαιναν σ' αυτό, πού ήταν οι χειριστές των φουσκωτών σκαφών που φυγάδευσαν τον δράστη και τους επιβαίνοντες, ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε λιμεναρχείο, πότε αναχώρησε από το σημείο όπου ευρίσκετο το σκάφος "Duende", ποια πορεία ακολούθησε το ως άνω σκάφος μέχρι σήμερα και πού βρίσκεται σήμερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα